Hesabım
    Ocak Ayının İki Yüzü Sinemalarda!

    Kirsten Dunst ve Viggo Mortensen'in başrollerini paylaştığı film, gösterildiği festivallerin ardından yabancı basından övgü dolu eleştiriler aldı...

    Yunanistan’ın Atina ve Girit şehirleri ve Türkiye’de İstanbul’da geçen gizemli hikayesiyle merak uyandıran Ocak Ayının İki Yüzü filmi yarından itibaren Avrupa ile eş zamanlı olarak ülkemizde de gösterime giriyor. Dünya prömiyerini geçtiğimiz şubat ayında Berlin Film Festivali’nde gerçekleştiren yapım Patricia Highsmith ‘in aynı adlı romanından yönetmen ve senarist Hossein Amini tarafından beyazperdeye aktarıldı. Başrollerini Viggo Mortensen ve Kirsten Dunst paylaştığı film, dışardan kusursuz bir tablo çizen bir çiftin gizli sırlarını açığa çıkartan bir yolculuğu beyazperdeye taşıyor. Ödüllü oyuncular Mortensen ve Dunst’a kadroda Oscar Isaac, Daisy Bevan, Peter Mair gibi isimler eşlik ederken Türkiye’den de Yiğit Özşener, Ozan Taş  Okan Avcı ve Mehmet Esen tanıdık isimler olarak karşımıza çıkıyor.

    Yurt dışında oldukça olumlu eleştiriler alan filme dair Total Film’den Philip Kemp “zeki ve tarz sahibi bir uyarlama; çekim mekanlarının etkisi çok iyi kullanılmış” yorumunu getirirken, Empire Magazine’den Angie Errigo ise Akıllı ve eğitimli bir senaristin kaleminden çıktığı belli olan film birinci sınıf bir karakter draması sunarken, filmin seyircinin şüphe duygusunu sonuna kadar körüklediğini ifade ediyor.  Filmi Daily Telegraph için kaleme alan Tim Robey ise seyretmesi oldukça zevkli bir dönem gerilimi yorumunda bulunuyor.  

    Ocak Ayının İki Yüzü 16 Mayıs’tan itibaren Pinema dağıtımcılığında Türkiye genelinde 80 kopya ile vizyonda olacak!

    Filmin İstanbul'da geçen sahnelerinden bir kareyi aşağıda görebilirsiniz: 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top