Hesabım
    Palmiyenin Civarında

    Cronenberg, Haneke, Egoyan.

    58. Cannes Film Festivali hızını kesmeden sürüyor ve festival sarayını her gün yeni filmler süslüyor. İki hafta öncesine kadar kulislerde süren dedikodular nihayet açık açık konuşulmaya başlandı. Görülen o ki eleştirmenler yavaş yavaş kararlarını veriyor.

    Gösterimlerin ardından gelen alkışlar ve dedikodulara göre Altın Palmiye için şimdilik iki isim öne çıkmış durumda. David Cronenberg'in A History of Violence'ı (Şiddetin Tarihi) ve Michael Haneke'nin Cache'si (Hidden) Cannes'da en çok beğenilen filmler oldu.

    Farklı tarzlarıyla yıllardır başarılı yapımlara el atan yönetmenleri takip eden isimse bir zamanlar ülkemizde de Ararat'la epey tartışma yaratmış olan Atom Egoyan. Egoyan'ın Where the Truth Lies'ı da palmiyeye uzanabilecek filmler arasında gösteriliyor.

    Üç yönetmenin çekişmesiyle devam eden festivalde Altın Palmiye'nin gerçek sahibi kim olacak yakında göreceğiz. Şiddetin tarihine geçmeyi başarmış olan Cronenberg şu anda yarışı önde götürüyor gibi. Ünlü yönetmen Cannes'ın tarihini de geçebilecek mi? Bu haftasonu Beyazperde.com'da.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top