Hesabım
    Cannes Günlüğü – 17 Mayıs

    Nuri Bilge Ceylan'ın Altın Palmiye için yarışacak olan filmi Kış Uykusu, dün Cannes'da görücüye çıktı.

    Merakla beklenen Kış Uykusu, dün Cannes'da gösterildi. Haluk BilginerMelisa Sözen ve Demet Akbağ'ın başrolünde olduğu filmde; oyuncular tam kadro oradaydı. Yakın zamanda ciddi bir rahatsızlık geçiren ve filmde de konuk oyuncu olarak göreceğimiz Nejat İşler'de, filmi izlemek için oradaydı. Nuri Bilge Ceylan ve oyuncular Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için ellerinde #Soma yazan kağıtlarla poz verdiler. Yönetmen daha önce Cannes'da iki Grand Prix ve bir En İyi Yönetmen ödüllerini kazanmıştı. Kış Uykusu, Cannes'da yarışacak filmler arasında, geçen sene de olduğu gibi süresi en uzun olan film özelliğini taşımakta. Eleştirmenlerden olumlu tepkiler alan film, yarışmanın en güçlü adaylarından.

    AFP

    Dean DeBlois'in dragonu, Cannes'la beraber geri döndü. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2 filminin gösteriminde, Dreamworks Stüdyoları'nın 20. yılı da kutlandı. Filmi seslendirenler arasında Jay BaruchelAmerica Ferrera, Jonah Hill ve Cate Blanchett gibi oyuncular yer alıyor. Film için düzenlenen basın toplantısında filmin yönetmeni ve oyuncu kadrosu, filmi anlattı. Cannes'da yarışma dışı gösterimler arasında yer alan filmle ilgili yönetmen; "Aslında bir üçleme olan filmi o kadar çok seviyorum ki, belki de seriye 4. bir film çekeriz dedi. İlk filmde yer almayan Oscar ödüllü Cate Blanchett filmle ilgili; Çocuklarım ilk filmi çok seviyorlar. Çok komik ve film hazırlıklarında çok eğlendim. Sadece ses ile bir karakteri canlandırmak, çok şaşırtıcı ve harika bir deneyim." sözleriyle heyecanını dile getirdi. 

    AFP

    Cannes'da ödül için yarışacak olan bir başka film olan The Captive, dün gösterilen filmler arasındaydı. Atom Egoyan'ın yönetmenliğini yaptığı film de, Kevin DurandRyan ReynoldsScott Speedman ve Rosario Dawson başrolü paylaşıyor. Gerilim türündeki filmde, küçük kızı kaçırılan bir babanın, onu canlı olarak kurtarmak için kızını kaçıranların izini sürme hikayesini anlatıyor. Film için düzenlenen basın toplantısında; yönetmen "Kanada'da evime yakın bir parkta, trajik bir şekilde, bir çocuk kaybolmuştu. Her yerde posterler vardı ve herkes onu arıyordu. Bu olay beni derinden etkiledi. O zaman bu film üzerine çalışmaya başladım" dedi. Filmin başrol oyuncusu Kevin Durant ise rol kendisine teklif edildiğinde çok heyecanlandığını ve hatta korktuğunu ifade etti: "O karaktere girebilmek için çok şey okudum ve üzerine çok çalıştım" diye sözlerine ekledi.

    Festival bugün; Kristian Levring'in The SalvationBertrand Bonello'nun yönetmenliğini yaptığı Saint LaurentPhilippe Lacote'nin Run ve Mathieu Amalric'in La Chambre bleue filmlerinin gösterimleriyle devam ediyor.

    Festivale dair en güncel haberler için beyazperde.com'u takip etmeye devam edin!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top