Hesabım
    Güneş Batınca.

    Ethan ve Julie'den en gerçek vampir hikayesi

    Bauer Martinez'in yapımcılığını üstlendiği Bathory'de Macaristan tarihinin en kanlı hikayelerinden biri beyazperdeye taşınacak. 1560-1614 yılları arasında yaşamış ve yargılandığı mahkemede vampir ilan edilmiş olan efsanevi Kontes Elizabeth Bathory'nin hayat hikayesi tüyler ürpertecek.

    Transilvanya'nın en meşhur hikayelerinden biri olan Bathory efsanesi pek çok tarihi belgeyle de destekleniyor. Anlatılanlara bakılırsa güzelliğini sonsuza dek korumaya karar veren kontes, yaşadığı şatoyu bir işkence evine dönüştürmüş.

    İlk olarak yanında çalıştırdığı genç kızlara işkence yapmaya ve daha sonra onları öldürerek kan banyosuyla genç kalmaya çalışan Bathory, asil kanın daha genç tutacağına kanaat getirince yakayı da ele vermiş.

    Asil ailelerin genç kızları da şatoya gelip kaybolmaya başlayınca dedikodular Macar kralına kadar ulaşmış ve bir gece şatoyu basan askerler dehşet verici manzaraya tanık olmuşlar. Bathory'e yardım edenler cadı ilan edilip idam edilirken kendisi asil olduğu için sadece şatosuna hapsedilebilmiş ve dört yıl sonra yaşamını yitirmiş.

    Delpy'nin bizzat senaryolaştıracağı ve Bathory'i canlandıracağı filmin önümüzdeki yıl beyazperdeyi süslemesi bekleniyor.

    Sanem Türk

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top