Hesabım
    Dardenne Kardeşler ve Marion Cotillard, "Two Days, One Night"ı Anlatıyor!

    Güzel oyuncu Marion Cotillard ve usta yönetmen kardeşler Cannes Film Festivali'nde yarışan filmlerine dair ilginç detayları anlatıyor!

    Two Days, One Night filminin ortaya çıkış öyküsünü anlatır mısınız?

    Luc Dardenne: Yıllardır patronu ve iş arkadaşları tarafından performansı yeterli bulunmayan, hatta zam alamamalarının sorumluluğu yüklenen birinin filmini yapma fikrimiz vardı. Birtakın talihsizlikler sonucu biraraya gelmiş çift Sandra ve Manu’yu yaratınca bu film doğdu aslında.

    Jean-Pierre Dardenne: Aslında zayıf kabul edildiği için, yeterince iyi performans gösteremediği için dışlanan birini göstermekti bizim için önemli olan. Filmimiz bu performans gösteremeyen kişinin kocasıyla güçlerini birleştirip cesaret göstermesini yüceltiyor aslında.

    Sandra’nın iş arkadaşları onun işten atılması karşılığında zam almak için oy veriyorlar. Böyle gerçek hayat hikayeleriyle karşılaştınız mı?

    Jean Pierre: Evet hem de birden fazla kez, tamamen aynı şekilde olmasa da. Filmin genel konusu belli-performans saplantısı ve çalışanlar arasındaki vahşi yarış-iş yapılan heryerde bu böyle, Belçika’da da , her yerde…

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top