Hesabım
    Ankara Engelsiz Filmler Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu

    İşitme, görme veya ortopedik engeli olan ya da olmayan tüm sinemaseverlerin bir arada film izleyebilmelerine olanak veren Ankara Engelsiz Filmler Festivali, 25 Mayıs Pazar akşamı Opera Sahnesi'nde yapılan Ödül Töreni ile sona erdi.

    Geçen sene ilk kez gerçekleştirilen ve Türkiye'de ilk kez görme ve işitme engeli olan seyircilerin bir film yarışması takip etme şansı buldukları Engelsiz Yarışma'da Türkiye sinemasının son dönemdeki en iyi beş filmi Seyirci Özel Ödülü, En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödülleri için yarıştı. Yönetmen, ressam, yazar Tayfun Pirselimoğlu, oyuncu Bennu Yıldırımlar ve oyuncu Selen Uçer'in yer aldığı Engelsiz Yarışma jürisi, En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerini belirledi. Engelsiz Yarışma'da Melik Saraçoglu ve Hakkı Kurtuluş’un yönettikleri Gözümün Nuru En İyi Film ödülünün sahibi oldu. Jüri, Onur Ünlü’yü Sen aydınlatırsın Geceyi filmiyle En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerine değer bulurken, izleyicilerin oylarıyla belirlenen Seyirci Özel Ödülü'nün sahibi de Sen aydınlatırsın Geceyi oldu. Gözümün Nûru'nun yönetmeni Melik Saraçoğlu, ödülünü jüri üyeleri Bennu Yıdırımlar ve Selen Uçer'den alırken yaptığı konuşmada, Festival'in yarattığı farkındalığa vurgu yaptı.

    Geceden üç ödülle dönen yönetmen Onur Ünlü ise Festival’in isminin bile kendisi için anlamlı olduğunu belirterek, filmi ödüle layık gören jüri üyelerine teşekkür etti. Seyirci Özel Ödülü'nü almak üzere sahneye çıkan Eflatun Film yapımcılarından İsmail İçen de, filmin yapımcıları Funda Alp ve Orkun Ünlü adına tüm seyircilere teşekkürlerini iletti.

    TV programcısı ve sinema yazarı Ceylan Özçelik'in sunuculuğunu üstlendiği Ödül Töreni'nde işaret dili çevirmeni Hayrettin Baydan törenin işaret dili çevirisi için Ceylan Özçelik'e eşlik etti; Çiğdem Yeşilırmak ise töreni sesli betimledi. Her yaştan sinemasevere sinema dolu bir hafta yaşatan Ankara Engelsiz Filmler Festivali gelecek sene tekrar buluşmak üzere seyircilerine veda etti.

    Festival hakkında ayrıntılı bilgiye Festival’in www.engelsizfestival.com adresinden ulaşabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top