Hesabım
    Dünya Sinemasının En İyileri Ankara'da!

    Bu yıl 25.'si düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali, dünya sinemasının en seçkin eserlerini beyazperdeye taşıyor.

    5 – 15 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek festivalde, dünya sinemasının seçkin eserleri Ankara izleyicisiyle buluşacak. Polonyalı efsane yönetmen Andrzej Wajda’nın yeni filmi Walesa, Cannes Film Festivali’nden ödüllerle dönmüş olan Kanadalı genç yönetmen Xavier Dolan'ın 2013 tarihli filmi Tom at the Farm, İngiliz yönetmen David Mackenzie’nin BAFTA ödüllü, sert bir hapishane öyküsü olarak yola çıkan filmi Starred Up, Terry Gilliam'ın fantastik türdeki eseri Brazil gibi filmler sinemaseverlerle buluşuyor.

    Fransız Yeni Dalga yönetmenlerinden Jean Luc Godard, onun çağdaşı İngiliz yönetmen Peter Greenaway ve Portekiz sinemasının tanınan yönetmenlerinden Edgar Pêra’nın birer bölümünü çektiği 3x3D, 3D teknolojisi ile çekilmiş film, Ankara’da ilk kez izleyici ile buluşacak. Bunların dışında, sinema tarihinin en önemli figürlerinden biri olan Orson Welles’in, Shakespeare’in ünlü oyunu Othello’yu sinemaya taşıdığı Othello’nun Trajedisi: Venedik Bataklığı, temizlenen kopyası ile Shakespeare’in 450. doğum yılında ilk kez festivalde gösterilecek.

    25. Ankara Uluslararası Film Festivali hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top