Hesabım
    Pera Film'den Sezon Finali: Yeraltından Filmler

    Pera Film, Yeraltından Filmler: Andy Warhol ve Lou Reed programı ile sezonu kapatıyor.

    Pera Film sezon finalini Yeraltından Filmler: Andy Warhol ve Lou Reed programı ile yapıyor. Program Andy Warhol’un bir film yönetmeni olarak, özellikle de 1960’ların sonundan itibaren müzik dünyası üzerindeki etkisini ele alıyor. 2013’te ölen Lou Reed’e bir saygı niteliği de taşıyan program, Warhol’un üç anıtsal filmini içeriyor: The Chelsea Girls (Chelsea Kızları), Vinyl (Vinil) ve The Velvet Underground: A Symphony of Sound (The Velvet Underground: Sesler Senfonisi).

    1942 Brooklyn, New York doğumlu efsanevi rock müzisyeni solist, gitarist ve şarkı yazarı Lou Reed, dönemin popüler müziğinin çok ilerisinde sanatsal ve siyasi bir vizyonu olan The Velvet Underground grubunun 1965’te kurulmasının ardından, 40 yılı aşkın bir süre boyunca Amerikan avangart müziğin öncüsü oldu. Reed’in cesur ve gerçekçi şarkı sözlerinin acımasız dürüstlüğü ve “sound”u onu 1960’lar ve 70’ler boyunca kaybedenlerin kültürel ikonu haline getirdi. Reed 1965’te, klasik müzik eğitimi almış olan kemancı ve piyanist John Cale, basçı ve gitarist Sterling Morrison, davulcu Maureen Tucker ve solist Nico ile birlikte The Velvet Underground’u kurdu. Andy Warhol bu grubun menajeri oldu ve ilk albümleri The Velvet Underground and Nico’nun kapağını tasarladı. Grubun unutulmaz imajını oluşturmuştu.

    Yeraltından Filmler: Andy Warhol ve Lou Reed programını 20 - 25 Haziran 2014 tarihleri arasında izleyebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top