Hesabım
    Merakla Beklenen Göz Filmi Bu Hafta Sinemalarda!

    Karen Gillan ile Brenton Thwaites'in başrollerini paylaştığı Göz, bu hafta vizyondaki yerini alıyor.

    Mike Flanagan'ın senaryosunu Jeff Seidman ile birlikte yazıp yönettiği Göz (Oculus), ülkemizde bu hafta vizyona giriyor. Beyazperde.com'da en çok beklenen filmler arasında 1.sırada yer alan yapım, doğa üstü güçlere sahip bir aynanın girdiği evlerde yarattığı esrarengiz olayları konu ediyor. Yönetmen Mike Flanagan, Absentia filmiyle korku türündeki başarısını ispat etmişti. Şimdi ise korku kavramına yep yeni bir soluk getiriyor.

    Filmin Türkiye çapındaki seansları için tıklayın!

    Filmin Beyazperde eleştirisini okumak için tıklayın!

    Filmin hikayesi, yönetmenin 2005 yılında çektiği bir kısa film ile başlamış. Çok düşük bir maliyetle harika bir filmin ortaya çıkması ve gösterildiği festivallerde ödüller kazanması sonucu, yönetmen Flanagan filmin uzun metrajını çekmeye karar vermiş.Yönetmene göre; bu film tamamen korku filmi olmanın dışında derinliği olan yan hikayeleri de içinde barındırıyor. Flanagan; “Seyirci gerilim dolu dakikalar yaşarken aynı zaman da iki kardeşin de trajedisine tanıklık edecek” diyor.

    Filmin psikolojik boyutu çekimler esnasında yapım ekibine de zorlu anlar yaşatmış. Hikayede aynadan yansıtılan bir dünyanın yaratılması için bir çok efekt kullanılmış. Özellikle görselliğin üzerinde durulması kostüm ve sanat ekibinin yoğun çalışması sayesinde başarıya ulaşmış. Ayna yansımaları, zaman ve mekan geçişlerinin fazla olduğu filmde, devamlılığın bozulmaması için tüm ekip özenle çalışmış. Yönetmene göre, ekibin özenli çalışmması fazlasıyla meyvesini vermiş. Filmle ilgili tüm ekibin buluştuğu ortak nokta ise; klasik korku filminden uzak durup, beklenmedik bir korku deneyimi yaratmak için çok çalışılması olmuş.

    İskoç oyuncu Karen Gillan ile Brenton Thwaites'in iki kardeşi canlandırdığı filmin oyuncu kadrosunda; Katee Sackhoff, James Lafferty, Rory Cochrane, Annalise Basso, Garrett Ryan ve Miguel Sandoval gibi oyuncular yer alıyor. Filmde aynanın son sahipleri olan Kaylie ve Tim, ailelerinin ölümleri üzerine ilişkilerini düzeltmeye çalışan iki kardeştir. İlk bakışta kendine hayran bırakan ve zararsız görünün bu ayna aslında, doğa üstü güçler yüzünden kendisine bakanın aklını ele geçiriyor. Kaylie, yaşanan trajediye aynanın neden olduğunu düşünerek, bu olayı çözmeye karar verir, fakat iki kardeşin arası eskisinden de daha kötü bir duruma gelir. Aynanın tutsağı haline gelen kardeşler artık neyin gerçek, neyin hayal olduğunu anlayamaz bir duruma gelmiştir.

    Göz (Oculus), 4 Temmuz'dan itibaren sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top