Hesabım
    Arınma Gecesi: Anarşi Sinemalarda!

    Arınma Gecesi: Anarşi filmini yönetmeni ve yapımcıları anlatıyor.

    Vizyona girdiği dönem sürpriz bir çıkış yakalayarak izleyicinin beğenisini kazanan Arınma Gecesi'nin devam filmi için kolları sıvayan yönetmen James DeMonaco, bir yıl aradan sonra Arınma Gecesi: Anarşi filmiyle karşımıza çıktı. İlk filmin bu derece ilgi görmesine şaşıran yazar yönetmen James DeMonaco yapımla ilgili “Sebastien Lemercier (yapımcı) ve ben, önce Los Angeles ve New York’daki küçük sanat evlerinde gösterilecek siyasi açıdan yıkıcı, bağımsız bir film olacağını düşünmüştük. Bana göre ilk filmdeki aile özellikle asil değildi. Bu da bir Hollywood filmi için normal değildir. Arınma Gecesi’ni, bu ailenin hak ettikleri şiddet, para ve sınıf konusunda aldıkları derslerle ilgili bir ahlak oyunu olarak tasarladık. Ticariden çok daha provokatif olmak üzere yapıldı ama artık her ikisi de.” demişti.

    Filmlerinde sadece eğlendirmeyi değil, tartışma başlatma istediğini belirten yönetmen, “Bu seride Amerikan toplumunda şiddete nasıl baktığımızla ilgili bir şeyi yansıtmayı umuyorum.” dedi. Arınma Gecesi: Anarşi'nin yapımcısı konuyla ilgili “Her zaman ikinci bölümü yapacak kadar şanslı olursak Amerika’nın en büyük şehirlerinden birinde sokaklarda olanları da göstermek istediğimizi söylerdik. Daha da açmayı düşündük çünkü izleyicinin onlara ilk filmde verdiklerimizden fazlasını görmek istediğini hissettik.” dedi.

    Güçlü bir yapımcı kadrosuna sahip olan filmin yapımcılarından Andrew Form, Arınma Gecesi: Anarşi için “İnanılmaz bir fikrimiz olduğunu hepimiz biliyorduk ama izleyicinin nasıl tepki vereceğini bilmiyorduk. İlk filmi yaparken bile hep fikri daha büyük bir alana taşıyabilmiş olmayı istemiştik. Ama bunu yapacak kaynaklara sahip değildik. Bu yüzden film sinemada başarılı olunca ve izleyiciler Arınma Gecesi fikrine çok olumlu tepkiler verdiğinde biz de ileri gidip bu dünyayı genişletmeyi başardık.” şeklinde konuştu.

    Oyuncu seçimi ve karakter gelişimiyle ilgili titiz bir çalışma yaptıklarını söyleyen James DeMonaco konuyla ilgili “Bu gecede rastgele öldürülebilecek kurbanlık koyunlar istemiyorum.” diyor. Filmin başrol oyuncularından Frank Grillo ile daha önce çalışan yönetmen, “Kendisini uzun süredir tanıyorum ve işlerini takip ediyorum. Filmdeki karakter ortaya çıkar çıkmaz, bu karakter Frank olmalı diye düşünmüştüm” diyor. Kendisini telefonla arayıp senaryoyu anlattığını söyleyen Grillo, “İlginç ve provokatif olduğunu düşündüm ve bana senaryoyu gönderdikten sonra kabul ettim.” dedi. Filmin bir diğer başrol oyuncusu Carmen Ejogo, kendisini filme ve karaktere neyin çektiğini anlatıyor; “Hükümetlerin komplo teorilerini anlatan filmleri izleyerek büyüdüm. Bu da o türden bir filmdi ve konusu açısından bana hitap edeceğini biliyordum.” dedi.

    Filmin Türkiye çapındaki seansları için tıklayın!

    Filmin Beyazperde eleştirisini okumak için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top