Hesabım
    Richard Attenborough Hayata Gözlerini Yumdu!

    Ünlü aktör ve yönetmen Richard Attenborough 90 yaşında hayata veda etti.

    Usta aktör / yönetmen Richard Attenborough 90 yaşında hayata veda etti! Son olarak 2002 yılında Puckoon filmiyle karşımıza çıkan sempatik aktör, yönetmenliğini üstlendiği ve başrolünde Ben Kingsley'i izlediğimiz Gandhi filmi sayesinde iki oscar ödülünü birden kucaklamıştı!

    Yeni jenerasyon sinemaseverlerin büyük bir kısmının, Steven Spielberg'ün yönetmenliğini üstlendiği Jurassic Park filminin sevimli ve hırslı ihtiyar delikanlısı John Hammond rolüyle tanıdığı Attenborough; Macera Gemisi, Büyük Firar ve The League Of Gentlemen filmlerindeki üstün performanslarıyla adından söz ettirmişti!

    Yaklaşık 70 yıllık sinema kariyerine irili ufaklı pek çok başarılı performans ve on iki uzun metrajlı film kazımayı başaran Attenborough; Robert Downey Jr.'ın kariyerinin en akılda kalıcı performanslarından birini sergilediği Chaplin filminin de kamera arkasına geçmişti. David Robinson'un kitabından perdeye aktarılan film, hem eleştirmenler hem de izleyici tarafından beğenilmiş, Attenborough'un ustalık eserlerinden biri olarak gösterilmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top