Hesabım
    Sivas Filminin Basın Gösterimi ve Toplantısı Gerçekleştirildi!

    Venedik Film Festivali'nde yarışacak olan Sivas filmi ilk gösterimini basınla gerçekleştirdi. Gösterim sonrası ekip, soruları cevaplandırdı.

    Dünya prömiyerini 71. Venedik Film Festivali’nde yapacak olan “Sivas”; Kaan Müjdeci’nin ilk uzun metrajlı filmi. İlk filmi ile Venedik Film Festivali’nin ana yarışma bölümüne seçilerek büyük bir başarıya imza atan genç yönetmen; 27 Ağustos – 6 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde büyük ödül için yarışacak. Kanyon Cinemaximum’da gerçekleşen basın gösteriminin ardından Müjdeci; düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve Beyazperde.com'da oradaydı!

    Filmin yönetmeni gösterim sonrası soruları içtenlikle yanıtladı. İlk uzun metraj filmini çektiğini söyleyen Kaan Müjdeci, yaşanmış bir hikaye olmadığını, kendi köyüne gidip kendi çocukluk duygularını Aslan karakteri üzerine aktarırken, merak ettiği ve araştırma yaptığı, hatta öncesinde belgesel tarzı bir film çektiği köpek dövüştürme hikayesini de bu köy ve çocukluk hikayesine harmanladığını anlattı. Senaryo danışmanı Önder Çakar ile birlikte hikayeyi nasıl oluşturup, defalarca değiştirdiklerini anlattılar. Aslan karakterini oynayan çocuğu bulmanın epey zor olduğunu söyleyen yönetmen, oyuncu koçuna da çok teşekkür etti.

    Alin Taşçıyan'ın da dikkat çekmesi üzerine yönetmen, hikayedeki erkek çocuğun sıfır kilometre oluşu, her insan gibi masum doğuşu ama köyün diğer büyük erkekleriyle iletişime geçtikçe onlardan etkilenerek sertleşmek zorunda kalışını da anlatmak istediğini belirtti.

    Basın toplantısında özellikle üzerinde durulan bir başka konu ise; filmin sonunda "hiçbir hayvana zarar verilmemiştir" ibaresi olmasına rağmen filmde bir çok köpek dövüşü ve atı taşlama gibi hayvanların zarar görme ihtimali olan görüntülerin yer alıyor olmasıydı. Yönetmen ilerde bu konuyu çok daha derin açıklayacağını, ama şimdilik bu köpeklerin pitbull gibi öldürme üzerine değil sadece güreş gibi kavga etmek üzerine motive olan uysal hayvanlar olduklarını, çok az dozlarda yatıştırıcılarla hayvanların sahnelere hazırlandığını ve kanlı görüntülerin makyaj olduğunu özellikle belirtti.

    Hareketli kameranın rahatsız edici olduğu görüşü üzerine yönetmen bunu aslında bilerek tercih ettiğini ama büyük beyazperdede daha rahatsız edici görüp şaşırdığını itiraf ettiğini söyledi.

    Filmini Neşet Ertaş'a adayan yönetmen konuyla ilgili; "bozkırı en iyi anlatan kişi Neşet Ertaş'tır..." dedi ve çekimler esnasında kayıp haberini alınca çok üzüldüklerini, filmi ona adamaya karar verdiğini belirtti.

    Sivas filmi önce Venedik Film Festivali'nde, Antalya Film Festivali'nde ve Küba'da bir festivalde izleyici ile buluşacak. Festivallerden sonra vizyonda yer alacak olan filmle ilgili Kaan Müjdeci, filmlerin salon bulamaması konusuna da isyanını sertçe dile getirdi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top