Hesabım
    Türk İzleyicisinin Film İzleme Alışkanlıkları Rakamlara Döküldü!

    Dailymotion firmasının dünyada ilk kez Türkiye’de yayın hayatına başlayan, online film servisi Dailymotion Plus ekibi Türk izleyicisinin film izleme alışkanlıklarını ortaya koydu. Analizlere göre Türk izleyicisi %94 oranla Türkçe dublaj tercih ediyor

    Dailymotion Plus ekibi izleyicilerinden gelen yorumlar doğrultusunda çeşitli araştırmalar yürüterek oldukça şaşırtıcı sonuçlara varmış.

    Yapılan analizlere göre Türk izleyicisi %94 oranında Türkçe dublaj tercih ediyor. Bu sebeple vizyona giren Türk filmleri eskiye oranla çok daha fazla hasılat yapıyor. Altyazılı yabancı filmler ise çoğunlukta 18-24 yaş arasında popüler. Dailymotion Plus ekibi de araştırmalar ve gelen talepler doğrultusunda site güncelleme takviminde değişiklik yaparak Türkçe dublaj seçeneğini platformda aktif hale getirme yoluna gitmiş.

    Diğer yandan yerli izleyiciler film türleri arasında en çok aksiyon, dram ve festival filmlerini tercih ediyor. Ardından komedi ve korku filmleri daha sonra ise diğer kategoriler geliyor. Diğer ülke alışkanlıkları gibi sinema endüstrisi sıralamasında Hollywood yapımları Türk izleyicisi tarafından ilk sırada tercih edilirken, Avrupa ve Uzakdoğu yapımları ise çoğu zaman ikinci planda kalıyor.

    Son olarak yapılan araştırmalar gösteriyor ki, Türk izleyicisi ayda ortalama 4 kez film izliyor. En çok film izlenen gün Cumartesi iken, en az film izlenen gün ise Pazartesi. İzleyicilerden gelen yorumlara göre, online film izlemenin televizyona göre en cazip yanıysa izleyicinin kendi tercihlerine göre seçim yapabilmesi.

     

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top