Hesabım
    Yağmur: Kıyamet Çiçeği Filmine Adana'dan 2 Ayrı Ödül Geldi!

    Merakla beklenen yapım halk jürisi tarafından ödüllendirilirken, SİYAD tarafından da "Umut vaat eden yönetmen" ödülüne layık görüldü...

    Bu sene 21. kez düzenlenen ve geçtiğimiz cumartesi günü sona eren Adana Altın Koza Film Festivali'nde Yağmur: Kıyamet Çiçeği adlı yapım hem sinema Yazarları Derneği’nden hem de halk tarafından ödüllendirildi. Festivali yarışmalı bölümünde Adanalı sinemaseverlerle buluşan yapım, geçtiğimiz gece gerçekleştirilen ödül töreninde çifte mutluluk yaşadı.

    SİYAD Umut Vaat Eden Yönetmen Ödülü'ne layık görülen filmin ödülünü almak için sahneye çıkan yönetmen ve senarist Onur Aydın salondan büyük alkış aldı. İlk uzun metrajlı filmiyle umut vaat eden yönetmen ödülüne uzanan Aydın herkese teşekkür ederek, ödülünü Yılmaz Güney’e ve Berkin Elvan’a adadığını söyledi. 

    Filmlerin festival boyunca gösterimleri sonrası yapılan oylamalar sonucu belirlenen "Halkın Seçtiği En İyi Film" dalında 12 film arasından sıyrılan filmin ikinci ödülü ise yapımcı Gülay Kuriş'e takdim edildi. Kuriş teşekkür konuşmasında duygularını  "Onur Aydın’ın hayallerini gerçekleştirdik. İlk başta bu yüzden çok mutluyuz. Ortağım Şaban Tokdemir’e ayrıca teşekkür ediyorum. Halkın seçiminden dolayı ayrıca çok mutlu olduk." sözleriyle dile getirdi.

    Genç yaşta yaşama veda eden Kazım Koyuncu'yu, yaşanan büyük Çernobil faciasının etkilerini ve insanın sevdikleri için yaptığı fedakârlıkları iç içe anlatan Yağmur: Kıyamet Çiçeği aralık ayında Türkiye çapında sinemalarda olacak. Filmin teaser videosunu aşağıda izleyebilirsiniz: 

     

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top