Hesabım
    2. Uluslararası Canlandırma Günleri Başlıyor!

    Fransız Kültür Merkezi ve Canlandıranlar Derneği işbirliğiyle ikinci kez düzenlenen etkinliğe dair detayları, Fransız Kültür Ataşesi Fanny Aubert-Malaurie Beyazperde.com'a anlattı! Bu senenin onur konuğu ise Jacques-Rémy Girerd!

    Uluslararası Canlandırma Günleri'ni bu yıl ikinci kez Canlandıranlar Derneği ile beraber düzenliyorsunuz. Gösterim programını beraber mi oluşturdunuz; film seçimindeki kriterleriniz nelerdi? 

    Fanny Aubert-Malaurie: Animasyon sineması dünya çapında Ekim ayında kutlanıyor. Biz de geçtiğimiz yıldan itibaren Canlandıranlar Derneği ile ortaklaşa bir proje ile bu Canlandırma Günleri'ni Türkiye'de başlattık. Canlandıranlar Derneği'nin bu alanda Türkiye'de yaptıkları ortada, festivaller, atölyeler, gençlerin desteklenmesi ve farklı organizasyonlarda imzalar var. Bu seneki programı da beraber hazırladık. Güncel ve ulaşılabilir filmlerin yanısıra düzenlediğimiz etkinliklerle de hedeflediğimiz seyircilere ulaşmak istedik. 

    Programda bir akşam (Salı) yetişkinlere (Norman Mac Laren ve NOHlab performansı), bir akşam da (Çarşamba) küçük seyircilere hitap edecek içerikler oluşturduk. Ayrıca Kayıp Karıncalar Vadisi filmini programımıza almamızda büyük destek olan Medyavizyon film şirketine de teşekkür ederiz;  çünkü hem büyükler hem de küçükler için müthiş cevher bu film. Tabii, Fransa'yı 2012'de Oscarlarda temsil eden A Cat in Paris filminin gösterimi için Filma firmasının verdiği desteği de belirtmeliyim. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top