Hesabım
    Antalya Altın Portakal'da 12 Ekim Programı

    51. Antalya Altın Portakal Film Festivali tüm hızıyla devam ediyor.

    Cuma günü gerçekleşen törenle start veren 51. Antalya Altın Portakal Film Festivali hız kesmeden devam ediyor. 

    Yüz yılı geride bırakan sinemamızın yolculuğu ise kalıcı bir eser olarak sinemaseverlerin istifadesine sunulacak. Dr. Abdurrahman Şen editörlüğünde hazırlanan “Sinemada Bir Asır” kitabında sinemacılarımızın, akademisyenlerin ve sinema yazarlarının değerlendirmeleri yer alıyor. “Sinemada Bir Asır” kitabı, makaleleriyle katkıda bulunan değerli yazarların da katılımıyla bugün AKM’de basın ve kamuoyuna tanıtılacak.

    Sinemamızın 100 yılını farklı bir ‘görsellikle’ takip etmek isteyenlerse bugün Akdeniz Üniversitesi’nde açılacak “100 İllüstrasyonla Türkiye Sineması’nın 100. Yılı” sergisini kaçırmamalı. Bu sene 10. yılını kutlayan sinema, müzik ve sanat dergisi Bant Mag. ekibince hazırlanan sergide Hababam Sınıfı’ndan Hakkari’de Bir Mevsim’e, Eşkıya’dan Selvi Boylum Al Yazmalım’a, Kış Uykusu’ndan Vavien’e 100 filmin afişinin illüstrasyon çalışmaları yer alıyor. Türkiye’nin geleceğinde önemli bir yeri olan illüstrasyon sanatının 20 genç sanatçısının seçtikleri beşer film sahnesini yorumlamalarıyla 100 eserden oluşan bu sergi, geleneksel sinema sanatını farklı ve çarpıcı yaklaşımlarla yorumluyor.

    Bugün Altın Portakal'ın beyazperdesine yansıtılacak filmlerin arasında; Levent Soyarslan'ın macera tadındaki komedisi Oflu Hoca'yı Aramak: O.H.A, Venedik Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü ve başrol oyuncusu Doğan İzci'nin de Premio Bastio D’Oro En İyi Erkek Oyuncu ödülüne uzandığı Kaan Müjdeci imzalı SivasDardenne kardeşlerin İki Gün, Bir Gece'si ve bir Tony Gatlif filmi olan Geronimo yer alıyor.

    51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ayrıntılı programı için tıklayın!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top