Hesabım
    Altın Portakal'ın Hafızası Bu Sergide Canlanıyor!

    Geçtiğimiz 50 yıl boyunca sahiplerini bulan Altın Portakal Heykelcikleri, "Gelenekten Geleceğe" sergisinde bir araya geliyor!

    Bu yıl 51. defa düzenlenen Antalya Altın Portkal Film Festivali geçtiğimiz cuma günü sinemaseverlere kapılarını açtı! 50 yılı geride bırakan festival, sinemamızın 100. yılı kapsamında oldukça anlamlı bir sergiyi de meraklılarıyla buluşturmayı hedefliyor.

    Geçtiğimiz 50 yıl boyunca birbirinden değerli sinema emekçilerine takdim edilen Altın Portakal heykelcikleri, "Gelenekten Geleceğe" adını taşıyan özel bir sergide bir araya getirdi. Sergi, ödül alan isimlerin ve hayata geçirdikleri eserlerin toparlandığı bir çeşit zaman yolculuğu niteliği taşırken, AKM Fuaye'de, festival süresince meraklıları için açık olacak.

    Elif Dağdeviren'in direktörlüğünde gerçekleştiilen serginin ilhan kaynağıysa; 1964 yılında Gurbet Kuşları filmiyle yönetmen Halit Refiğ'e verilen ilk heykelcik olmuş. Ziyaretçileri, ülkemiz sinemasının 100, festivalin de 50 yıllık tarihinde nostaljik bir yolculuğa çıkaran sergi, dünden bu güne festivalde yaşanan konsept değişikliğini ve heykelcikleri farklı yıllardaki tasarımlarını da buluşturuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top