Hesabım
    Antalya Altın Portakal'da 17 Ekim Programı

    51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali devam ediyor...

    51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Yarışma Dışı Galaları’nın dünkü konuğu “Toz Ruhu” filmi ve ekibiydi. AKM Aspendos Salonu’ndaki gösterimin ardından yönetmen Nesimi Yetik, senarist/ yapımcı Betül Esener, kurgu yönetmeni Ali Umut Ergun ve yönetmen yardımcısı Alkım Özmen, soruları cevapladı. Yaşadıkları apartmandaki komşularından yola çıkarak yazdıkları “Toz Ruhu”nda fantazi türünde besteler yapan, erkek bir gündelikçinin hikayesini anlatan ekip, maddi olarak filmi sinemacı dostlarıyla birlikte kotardıklarını söyledi. Yönetmen Nesimi Yetik, yaşanan süreci şöyle anlattı: “Ankara’dan Betül’le birlikte İstanbul’a sinema yapmak için gelmiştik. O arada evlendik. Apartmandaki komşumuzdu bu karakter. Elbette üzerine çok çalıştık, senaryo sekiz kez yazıldı. 2010’da çalışmaya başladık ve 2013’te çekebildik. Çünkü bakanlıktan aldığımız para ancak sete yetiyordu. Onun için tanıdıklardan Onur Ünlü’ye gittik, senaryoya bile bakmadan hem para verdi hem kurgu seti kullanmamızı sağladı. Aynı şekilde Seren Yüce kendisi de sete girecek olmasına rağmen bize destek verdi. Rıza Kocaoğlu’yla mesela tanışmıyorduk ama gıyabımda o da destek vermiş sağ olsun. Bir gün yolda karşılaştık; benim filme destek olmuşsunuz, sağ olun, dedim. O da ‘o sen miydin?’ dedi. Yani hiç tanışmadığımız insanlar destek oldu, hepsine teşekkür borçluyum”

    51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde pek çok özel ve seçkin buluşma yaşanıyor. Ulusal Uzun Metraj Yarışması’nda yer alan, Derviş Zaim imzalı “Balık” filminin galasına, dünyaca ünlü İranlı yönetmen Abbas Kiarostami de katıldı. Oyuncularından Rıza Sönmez ve küçük oyuncu Myraslava Kostyeva Akay ile galaya katılan yönetmen Derviş Zaim, gösterimin ardından soruları cevapladı. Geleneksel sanatlar üçlemesinin ardından çektiği “Balık”la ayrı bir yola girmediğini vurgulayan yönetmen, şunları söyledi:

    “Bunları bir kompartıman gibi düşünebilirsiniz. Ayrı ayrı fakat birbirlerine bağlı ve içlerinde aslında aynı eşyalar; masalar, sandalyeler, olan kompartımanlar. Dolayısıyla bu filmde de geleneğe dair şeyler bulunabileceği gibi başka filmlerimde de bu filmde işlediğim, insan- tabiat ilişkisine dair şeyler görmek mümkün” 

    51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin bugünkü programı "Sinema Filmleri mi, Televizyon Dizileri mi?" adlı panelle start veriyor. Saat 11:00'de Küçük Kara Balıkla belgeseli ile devam edecek olan festival, 67. Cannes Film Festivali'nde Büyük Ödüle layık görülen Alice Rohrwacher  yönetmenliğindeki  Mucizeler filminin gösterimiyle devam edecek. Yarışma dışı ulusal kısa filmlerin gösterimiyle programa devam edilecek. Yarışma dışı ulusal filmlerden olan Aydın Sayman imzalı İçimdeki İnsan filminin galasından sonra Özel Gösterimler kapsamında 2014 Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan'ı kucaklayan Roy Andersson yönetmenliğindeki İnsanları Seyreden Güvercin filmi beyazperdeye yansıtılacak. Ayrıca bugün saat 19:00'da Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in katılımıyla Antalya Film Forum'un kapanış töreni gerçekleşecek.

    51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ayrıntılı programı için tıklayın!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top