Hesabım
    4.Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Başlıyor

    Dünyada bir ilk olan 4.Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, bu yıl mültecilere adalet arayacak.

    İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin “Herkes için adalet” ana fikriyle başlattığı, akademi ve sinema dünyasını ortak platformda buluşturma özelliğinden dolayı “dünyada bir ilk” olan ‘4.Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’, bu yıl mültecilere adalet arayacak.

    Festival, 6 Kasım’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek açılış töreniyle başlayacak. Törende “Akademik Ödül” TÜSİAD Kıdemli Araştırmacısı Prof. Dr. Kemal Kirişçi’ye, ‘Sinema Onur Ödülü’ ise Türk Sineması’nın unutulmazları arasında yerini alan “Uçurtmayı Vurmasınlar” filmi ile usta yönetmen Tunç Başaran’a verilecek.

    Açılış töreninde yönetmenliğini James Gray’ın üstlendiği, Joaquin Phoenix ile Marion Cotillard’ın başrollerini paylaştığı “The Immigrant”ın (Göçmen) Türkiye galası da yapılacak. Film, 1920’li yıllarda Polonya’dan New York’a göç eden iki kız kardeşin hikayesini anlatıyor. Festival kapsamında İstanbul Rex ve Atlas Sinemaları’nda yarışma filmlerinin yanı sıra Türkiye’de ilk kez gösterilecek 30 film de sinemaseverlerle buluşacak. Bu filmlerin bir kısmı festivalin genel teması olan ‘Adalet’i bir kısmı da bu yılın konusu ‘Göç’ olgusunu yansıtıyor.

    Festival kapsamında düzenlenen Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması'nda yarışacak filmler belli oldu.

    Boys of Abu Ghraib - Luke Moran

    Transit - Hannah Espia

    I Won’t Come Back - Ilmar Raag

    Blood and Ties - Dong-Suk Kuk

    Lake Los Angeles - Mike Ott

    Mateo - Maria Gamboa

    Monsoon Shootout - Amit Kumar

    Honour Shan Khan

    Christmas Rose - Charlie Yeung

    Under The Starry Sky - Dyana Gaye

    Festival hakkında ayrıntılı bilgi ve program için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top