Hesabım
    Pera Film'den Agnieszka Holland Seçkisi

    Pera Film, Geriye Karanlık Kalır programında, Polonya Yeni Dalga sinemasına politik filmleriyle yaptığı katkılarla tanınan, Polonya’nın önde gelen kadın sinemacılarından Agnieszka Holland’ın filmlerine yer veriyor.

    Pera Film, Polonya Yeni Dalga sinemasına politik filmleriyle katkıda bulunan kadın sinemacı Agnieszka Holland'ın filmlerinden oluşan çok özel bir seçkiye yer veriyor. "Geriye Karanlık Kalır" programı kapsamında gösterilecek olan yapımlar varoluşun beklenmedik tüm acı ve zevklerinin etkisi altındaki insanlığın dünyasına odaklanan filmlerinden oluşuyor.

    Pera Film’in Geriye Karanlık Kalır programındaki dört film, kahramanlık, fedakarlık, acı ve görünmez bir despotluğun ya da kaderin sillesi altında ezilen iyiliğin sıradanlığı temalarına değiniyor. Polonya’da devrimci yeraltı faaliyetlerinin yoğun biçimde devam ettiği dönemde geçen 1981 yapımı Goraczka. Dzieje jednego pocisku, gerçek bir hikayeden esinlenerek beyazperdeye aktarılan 1990 yapımı Europa Europa, 2012 yapımı ve Oscar adayı olan Karanlıkta Kalanlar ve Sovyetlerin 1969 yılında Çekoslovakya’yı işgalini protesto etmek için kendini ateşe veren ve Prag’daki bir tarih bölümünde öğrenci olan Jan Palach’ın kendini feda edişini anlatan Yanan Çalı program kapsamında gösterilecek olan filmler.

    Geriye Karanlık Kalır etkinliği hakkında ayrıntılı bilgi ve program için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top