Hesabım
    Unutma Beni İstanbul SETEM Akademi Sineması’nda!

    SETEM Akademi Sineması'nda vizyona girecek olan dördüncü film; Hüseyin Karabey’in artistik direktörlüğünü üstlendiği Unutma Beni İstanbul...

    Zengin bir program hedefleyen SETEM Akademi Sineması; ülke sineması haftaları, yönetmen retrospektifleri, film analizleri, sözlü tarih çalışmaları gibi etkinliklerin yapıldığı bir merkez olma yolunda hızla ilerliyor. SETEM Akademi Sineması'nda bu hafta vizyona girecek olan film; Artistik Direktörlüğünü Hüseyin Karabey'in üstlendiği Unutma Beni İstanbul olacak.

    Unutma Beni İstanbul, uluslararası platformda başarılar kazanmış altı yönetmenin, İstanbul'un geçmişinin yalnızca mevcut Türkiye halklarına ait olmadığını hatırlatmak amacıyla bir araya gelip yaptığı altı kısa filmden oluşuyor. Her biri 15'er dakika uzunluğundaki bu kısa filmler, yönetmenlerin kendi hayatlarından ya da tanık oldukları birinin hayatından hikâyeleri konu alıyor. Boşnak oyuncu Alma, orta yaşlı çift Dragan ve Ana, Vangelis, Martha ve Armenak. İstanbul'da olma sebepleri birbirinden farklı olan bu insanları kentin kozmopolit tarihi bir araya getiriyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top