Hesabım
    Beni Sen Anlat Kristal Kayısı için Yarışacak

    Bir 12 Eylül dramı olan Beni Sen Anlat filmi, 5. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde Altın Kayısı ödülü için yarışacak.

    Mahur Özmen'in Adalet Oyunu'ndan sonra ikinci uzun metrajlı filmi Beni Sen Anlat, 5. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde Altın Kayısı ödülü için yarışacak. 21. Adana Altın Koza Film Festivali'nde ilk defa izleyici ile buluşan film, 80 darbesinin yaşandığı günlerde mekansız kalmış bir ailenin hikayesini konu alıyor. Büyük travmalara sebep olan ve etkileri hala hissedilen 80 darbesini merkezine alan Beni Sen Anlat, kırsaldan İstanbul’a gelen bir ailenin siyasi mücadele içinde olan baba figürünün peşinde yollarını kaybetmelerine odaklanıyor. 

    Mahur Özmen'in senaristliğini de yaptığı filmin kadrosunda Kürşat AlnıaçıkNazlıcan TuncalıGerçek SağlarCan SipahiSerap SağlarAytaç ArmanHakter Balaban ve Serdar Kavak gibi isimler yer alıyor. 

    Babası askerler tarafından aranan Bahar, babasının ev tutup kendilerini aldıracağı günü bekler. Bahar, kendi dünyasına tamamen yabancı ve uzak olan Ekin'e aşık olur. Bahar aynı zamanda güzel sanatlar sınavını kazanıp ressam olmak istedir. Kendisine tamamen yabancı bir muhitte oturan genç kız annesiyle beraber normalde sahip olamadıklarının tadını çıkartıyor ve bir şekilde geçici, hayali bir mutluluğu yaşıyorlar. Ta ki kaçınılmaz son gelene kadar...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top