Hesabım
    Pera Film Polonya Sinemasını Mercek Altına Alıyor

    Pera Film, Polonya-Türkiye diplomatik ve kültürel ilişkilerin 600. yıldönümü kutlamalarını içeren 2014 kültür programı çerçevesinde Polonya Sinemasında Oryantalizm gösterimlerini düzenliyor.

    Pera Film’in Polonya Sinemasında Oryantalizm programı kapsamındaki 3 biyografik film Doğu kavramına taze bir bakış sunuyor. Yönetmen koltuğunu Joanna Kos ile Krzysztof Krauze'nin paylaştığı Taş Bebek (Papusza) ilk Romen – Çingene – şair Bronislawa “Papusza” Wajs’in gerçek hayat hikayesinden beyazperde uyarlandı. Papusza, Polonyalı şair Jerzy Ficowski ile tanıştığında, Ficowski şiirlerini kağıda geçirmesi için onu cesaretlendirir ve onları Lehçeye çevirttirerek yayılmasını sağlar.

    Piotr Trzaskalski yönetmenliğindeki Usta; Sirkle birlikle Polonya'yı dolaşan 45 yaşındaki Rus bir adam, hayvanları kafeslerinden salar ve kaplanların, develerin ve fillerin uyku halindeki kasabının pazar meydanında yürüyüşünü keyifle izler. Sonraki gün işinden kovulur. Tek başına seyahat etmeye başlayan adam kendine yol arkadaşları bulur...

    Adrian Panek imzalı Daas; 18. yüzyılda yaşamış Polonyalı bir gizemci olan ve kendisinin mesih olduğuna inanan Polonyalı mistik Jacob Frank’ın hayatını konu almaktadır. Film, yazar/yönetmen Adrian Panek’in başarı kazanan, ilk uzun metrajlı yapımıdır.

     Polonya Sinemasında Oryantalizm etkinliği hakkında ayrıntılı bilgi ve program için tıklayın!

     

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top