Hesabım
    Özgürlük Yürüyüşü (Selma) Filminin Altyazılı Fragmanı Yayınlandı

    4 dalda Altın Küre adayı, önümüzdeki yılın en çarpıcı filmlerinden biri olan Özgürlük Yürüyüşü (Selma) filminin Türkçe altyazılı fragmanı yayınlandı.

    4 Dalda Altın Küre adayı, yılın en çarpıcı filmlerinden biri olmaya aday Özgürlük Yürüyüşü (Selma) filminin Türkçe altyazılı fragmanı sinemaseverlerin beğenisine sunuldu. Tarihi bir figür olan Martin Luther King'in özgürlük mücadelesinin anlatıldığı filmin yönetmen koltuğunda Ava DuVernay oturuyor.

    Zengin oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çeken yapımda Martin Luther King'i David Oyelowo  canlandırırken ona; Tom WilkinsonTim RothCarmen EjogoCommonGiovanni RibisiCuba Gooding Jr. ve Oprah Winfrey gibi isimler eşlik ediyor.

    Film, 20. yüzyıla damgasını vuran tarihi bir dönüm noktasını anlatıyor. 1965 yılında Alabama’nın Selma kentinden eyalet başkentine giden 87 kilometrelik yolda, tarihe geçen üç protesto yürüyüşü yapıldı. Martin Luther King öncülüğündeki bu yürüyüşler kamuoyunu ateşledi ve A.B.D. Başkanı Johnson’un Oy Hakkı Kanunu’nu çıkarmasını sağladı. Prodüksiyonunda “12 Yıllık Esaret / 12 Years A Slave” filminin yapımcılarının imzası bulunan epik film, bu tarihi olaylar zincirinin 50’nci yılında direnişin filizlenip dev bir insan hakları savaşına dönüştüğü tehlikelerle ve baskılarla dolu üç aylık sürece odaklanıyor. 

    Selma, 6 Şubat 2015'te sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top