Hesabım
    Çiğdem Vitrinel Müzeyyen'i ve Arif'i Anlatıyor!

    12 Aralık'ta vizyona giren ve geride bıraktığımız yılın en merak edilen yerli yapımlarından biri olan "Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku" filmini yönetmeni Çiğdem Vitrinel'e sorduk!

    Yazar İlhami Algör’ün beğenilen kitabı Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku’dan esinlenen ve aynı adı taşıyan bir filme imza attınız. Bu kitabı okuyup filmleştirmeye karar veriş kim/kimler tarafından ve nasıl oldu?

    Çiğdem Vitrinelİşin aslı, kendi başıma, “bu kitabı mutlaka filme çekmeliyim” diye başlamadı. Kitabın asıl hayranı yapımcımız Marsel Kalvo’dur. Romanı ilk basıldığı dönem ben de bir erkek arkadaşımın hararetli tavsiyesiyle okumuştum. Keyif aldığımı hatırlıyorum ama bir gün filme çekileceği aklıma gelmezdi. Hem de benim tarafımdan! Marsel yönetmen olarak beni düşündüklerini söylediğinde kitabı tekrar okudum. 16-17 yıl sonra bambaşka bir tınısı oldu tabii. O oyuncu cambaz dili ama özellikle adamın kadının kendisini terk edişini kadının özgürlüğü olarak görüp çaresiz kalışını, onu anlamaya çalışmasını çok sevdim. Bir de buna adamın hayatın içinde kendini hep eksik hisseden, üçüncü şahıs halleri de eklenince bundan sevdiğim bir hikaye çıkarabileceğimi hissettim ve teklifi kabul ettim.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top