Hesabım
    Michael Keaton Yeni İşler Peşinde

    Birdman veya Cahilliğin Umulmayan Erdemi filminden Türkçe altyazılı fragman yayınlandı.

    Alejandro González Iñárritu‘nun kara mizahı Birdman veya Cahilliğin Umulmayan Erdemi’nde; Riggan Thomson'un yeni ve iddialı bir Broadway oyununa önderlik ederek can çekişmekte olan kariyerini canlandırmaya çalışması konu alınır. 

    Yönetmen Iñárritu hikayede Riggen’ın onun kısa ömürlü başarı hikayesini sorguladığını belirtiyor. “İnsan her ne kadar başarılı olursa olsun, ne kadar zengin veya ün sahibi olursa olsun bunun geçici bir ilüzyon olduğunu bilerek verdiği egoların savaşını keşfetmek istedim. Yani istediğinizi düşündüğünüz şeylerin elde ettiğinizde verdiği geçici zevki” diyor ve ekliyor “Riggan’a sadece insan olarak baktım ama aktör olmak özel bir kişilik ister. Riggan’ın egosu gerçekle ilüzyon hayatın arasındaki kısa çizgide yaralanmış durumda. Birdman’in gölgesi o istese de istemese de can sıkıcı bir şekilde yanında. O kendi için bir “ben” yolculuğuna çıkar ve burada egosuyla savaşır. Birçok kısıtlamaya karşı kalıplarını arkasında bırakmak ister. “Burada biraz trajik biraz komik ancak sürreal bir geçeklik söz konusu” diye ekliyor Iñárritu. “Birdman Riggan’ın süper egosu ve Birdman’in perspektifinden Riggan bu oyunu oynamaktan aklını kaçırmış birisi. Riggan’ın perspektifinden ise Birdman aklını kaçırmış biri. Dışardan bakıldığında ise ikisi de çok tutarsız.“

    Kara komedi türünde olan film, ikonik bir süper kahramanı canlandıran eski bir aktörün artık eskisi kadar rağbet görmemesi üzerine içine girdiği ego savaşı sonucu kariyerini ve ailesini tehlikeye atmasını konu alıyor. Birdman veya Cahilliğin Umulmayan Erdemi, ülkemizde 27 Şubat 2015'te sinemalardaki yerini alacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top