Hesabım
    Remake'ler Kopyalar.

    McGregor benim Ada'mdan kaçtı!

    Holyywood'ta intihal skandalları sürüyor. Michael Bay'in yönetmenliğini yaptığı, Ewan McGregor ve Scarlett Johansson'un başrollerini paylaştığı Ada çalıntı bir senaryo mu? Variety'nin haberine göre Robert S. Fiveson bu iddia ile DreamWorks'e karşı dava açtı.

    1979 yapımı Parts: The Clonus Horror filminin yönetmeni olan Fiveson, Ada'nın kendi filminin neredeyse yeniden çevrimi olduğunu ve senaryonun özgün olmayıp kendi filminden fazlasıyla esinlendiğini iddia ediyor.

    120 milyon dolarlık bütçesine rağmen vizyona girdiği 22 Temmuz tarihinden itibaren dünya çapında 55 milyon dolar hasılat elde ederek zaten yapımcılarına hayal kırıklığı yaratan Ada ile ilgili iddialar ortalığı karıştırdı.

    Fiveson yaptığı açıklamada Bay'ın filminin kendisininki ile benzerliğini başkaları sayesinde fark ettiğini söylüyor, ''Birisi bana Ada'nın benim filmimin resmi olarak yeniden çevirmi olup olmadığını sordu. Daha sonra filmin web sitesine girip fragmanını seyrettim. Sanki benim filmimin fragmanı gibiydi''.

    İki film arasındaki 90 benzerliği kanıtlayan bir dosyayla dava açan The Clonus Horror ekibi Ada'nın sinemalardan çekilmesini ve gösteriminin yasaklanmasını istiyor. Zaten film Amerika'da vizyona girdiğinde birçok eleştirmen iki film arasındaki fazlaca benzerliklere dikkat çekmiş ve iki filmin ilk bir saatinin nerdeyse aynı olduğunu belirtmişti.

    DreamWorks davada yaptığı savunmada filmlerinin tamamen bağımsız bir yapım olduğunu ve hiç kimsenin telif haklarını çiğnemediğini dile getirdi. Hollywood kulislerinden gelen yorumlara bakılırsa mahkeme Fiveson'ı haklı bulmadan DreamWorks ünlü yönetmenle telif haklarını alabilmek için masaya oturacak ve filmin vizyondan çekilmesini engelleyecek. Gelişmeleri aktarmaya devam edecğiz.

    Sanem Türk

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top