Hesabım
    "Suffragette" Kadınları Dünya Kadınlar Gününü Kutluyor!

    Önümüzdeki yılın en özel filmlerinden biri olacak olan Suffragette'ten çok özel bir fotoğraf 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için paylaşıldı.

    19. yüzyılın başında eşitlik ve oy hakkı için her şeylerini tehlikeye atan kadınların hikayesiyle gelecek olan film Suffragette'in yapımında bulunan kadınların çok özel bir fotoğrafı Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak paylaşıldı.

    Fotoğrafta Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Anne-Marie Duff ve Meryl Streep, yönetmen Sarah Gavron, senarist Abi Morgan ve yapımcılar Faye Ward ile Alison Owen yer almış. Ekibe aynı zamanda "Suffragette" hareketinin lideri Emmeline Pankhurst’ün torunun çocuğu ve torununun torunu Helen ve Laura Pankhurst da eşlik ediyor.

    Fotoğrafta 2015'te Dünya Kadınlar Günü'nün ana teması olan "Make It Happen - Gerçekleştir" sloganı yansıtılırken, BFI'a göre 2007 - 2013 dönemi arasında İngiltere'de vizyona giren filmlerin yüzde 12'sinin yönetmeninin, yüzde 14.8'inin de senaristinin kadın olduğu not düşüldü. Ülkemizde 2014 yılında vizyona giren yerli filmlerde ise bu oran sadece yüzde 12'de kalmış.

    15 Ocak 2016'da vizyona girecek olan Suffragatte filmi, oy hakkı mücadelesinde gittikçe acımasızlaşan devlete karşı tehlikeli bir kovalamaca içine düşen feminist hareketin öncülerinin izini takip eden güçlü bir dram hikayesi olacak.

    Emmeline Pankhurst’ü canlandıran Meryl Streep ise film hakkında şöyle dedi: "Bütün kızlarımız bu hikâyeyi bilmeli, bütün oğullarımız bu hikâyeyi yüreğine kazımalı.”

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top