Hesabım
    Bağdat Şairi

    Benigni'nin kaplanı Irak dağlarında

    Oscar'lı yönetmen aktör Roberto Benigni'nin Irak Savaşı'nın ortasına bir aşk masalı sığdıracağını Hayat Güzeldir'den hatırlayacağımız karısı Nicoletta Braschi ve Fransız sinemasının eski kurtlarından Jean Reno oynuyor.

    Benigni nihayet filminin senaryosunu da hayranlarına duyurdu. Yetenekli şair Atillio De Giovanni, Vittoria'ya deliler gibi aşık ama kalbini kazanmak için ne yapsa faydasız. Amerikan isgalinin başlarında, Vittoria kendini Irak'ta bulur, çok geçmeden esir düşer. Atillio, Vittorio'nun peşinden Irak'a gelir. Ne var ki, tek kelime Arapça bilmeyen aşık şairin daha evvel ne deve görmüşlüğü vardır ne de silah tutmuşluğu. Vittoria'yı kurtarmak için elindeki tek silahı tabii ki espri bombaları ve keskin kaleminden çıkan mısralar.

    Film için italyan radyosuna konuşan Benigni ''Kaplan Ve Kar temelinde batılı ülkelerin Irak Savaşı'ndaki tutumunu eleştriyor'' açıklamasını yapıyor. Bu yakın tarih trajedisini, komedi muzikal hazzında vurgulayan Benigni, filmin müzikleri için yine, Hayat Güzeldir'den Oscar'lı Nicola Piovani ile çalışıyor.

    Ece Güçer

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top