Hesabım
    Altın Portakal'da Sürpriz Filmler Kazandı

    Türev Altın Portakal'ı kaptı

    42. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda, En İyi Film'' ödülü Türev'in, En İyi Erkek Oyuncu ödülü Şener Şen'in olurken, En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Beste Bereket ve Vildan Atasever paylaştılar.

    Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda En İyi Film ödülü, Ulaş İnaç'ın yönettiği Türev adlı filmin oldu. Ödül, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından yönetmen Ulaş İnaç'a verildi.

    Festivalde bulunan bazı kaynaklardan alınan haberlere göre, eski Yeşilçam sinemacılarının dogma tarzındaki filme tavır aldıkları ve filmin kendine özgü hareketli kamera estetiğinin, eski tüfekler tarafından tam olarak kavranamadığı gözlendi.

    Bu yıl hem Cannes Film Festivali hem de Antalya Altın Portakal'da bulunan 80'li yıllarda kadın filmleri ile öne çıkmış yönetmen Nisan Akman, festivalin kusursuz bir organizasyonla yapıldığına dikkat çekti. Bir çok ünlü Avrupa film festivallerinden çok daha yaratıcı ve de özgün geçen festivalin gelecek yıllarda daha da başarılı bir şekilde yapılacağını umduğunu sözlerine ekledi.

    En İyi Yönetmen ödülüyse İki Genç Kız adlı filmle Kutluğ Ataman'ın oldu. En iyi ikinci film anlamına gelen, Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü de İki Genç Kız filminin oldu. Ödül, Vali Alaaddin Yüksel tarafından film ekibinden Gülen Güler'e verildi. En iyi üçüncü film anlamına gelen, Behlül Dal Özel Ödülü ise Korkuyorum Anne adlı filmin oldu.

    En İyi Erkek Oyuncu ödülü Gönül Yarası adlı filmdeki performansıyla Şener Şen'in oldu. Bu ödül, ünlü oyuncunun Altın Portakal'da aldığı üçüncü ödül.

    Festivalde, En İyi Kadın Oyuncu ödülünü iki oyuncu paylaştı. Ödülü, Beste Bereket Türev, Vildan Atasever de İki Genç Kız adlı filmdeki adlı filmdeki performansıyla kazandı.

    En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü Gönül Yarası adlı filmdeki rolüyle Timuçin Esen, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünüyse O Şimdi Mahkum adlı filmdeki rolüyle Fadik Atasoy aldı.

    En İyi Sanat Yönetmeni ise Korkuyorum Anne adlı filmle Mehtap Ün Kanıbelli oldu. Kanıbelli'nin ödülünü filmin yönetmeni Reha Erdem, Charlie Chaplin'in torunu Kiera Chaplin'den aldı.

    En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünü İki Genç Kız filmiyle Emre Erkmen kazandı. Erkmen, ödülünü jüri üyesi Ferzan Özpetek'in elinden aldı. En İyi Senaryo ödülünü ise Korkuyorum Anne filmiyle Nilüfer Güngörmüş kazandı.

    Ödül listesi ise şöyle;

    En İyi Film Ödülü

    Türev / Ulaş İnaç

    En İyi Yönetmen Ödülü

    İki Genç Kız / Kutluğ Ataman

    Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü

    İki Genç Kız / Kutluğ Ataman

    Behlül Dal Özel Ödülü

    Korkuyorum Anne / Reha Erdem

    En İyi Erkek Oyuncu Ödülü

    Şener Şen / Gönül Yarası

    En İyi Kadın Oyuncu Ödülü

    Beste Bereket / Türev

    Vildan Atasever / İki Genç Kız

    En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü

    Timuçin Esen / Gönül Yarası

    En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü

    Fadik Atasoy / O Şimdi Mahkum

    En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü

    Mehtap Ün Kanıbelli / Korkuyorum Anne

    En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü

    Emre Erkmen / İki Genç Kız

    En İyi Senaryo Ödülü

    Nilüfer Güngörmüş / Korkuyorum Anne

    Ses Tasarımı ve Miksaj

    Erol Adilce / İki Genç Kız

    Kostüm Tasarımı

    Ayşe Pirinççioğlu / Korkuyorum Anne

    Özel Efekt

    Murat Şengül-Ömer Boduroğlu / O Şimdi Mahkum

    Makyaj ve Saç

    Fatma Kardeş Şengül-Ümit Talip Bulut / O Şimdi Mahkum

    Laboratuvar

    Fono Film / O Şimdi Mahkum

    Kurgu

    Nathalie Le Guay / Korkuyorum Anne

    Müzik

    Taner Çıray / Gönül Yarası

    Atıl Altaş

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top