Hesabım
    Kaplan ve Kar Seyircilerle Buluştu

    Benigni filmini savunuyor

    Nazi toplama kamplarından sonra, Roberto Benigni şimdi de aşk ve kahkayı savaşın göbeğinde Irak'ta arıyor.

    Reuters 'in haberine göre, The Tiger and The Snow adlı son filmini yönetmen Roma'da seyircilere sundu. Hayat Güzeldir'deki anlatım biçimi ve mizah anlayışını yine bu filmde de konuşturan başarılı oyuncu-yönetmen Benigni filminde kullandığı aşk ve mizah nedeni ile eleştirmenlerden bazı olumsuz tepkiler aldı.

    Yaşanan trajediyi olması gerekenden daha hafif bir dil ile sinemasallaştıran yönetmenin gerçeklerden belirli oranda kaçtığı belirtildi. Benigni yaptığı açıklamada, filmin ideolojik bir tutum içinde olmadığını, bu tepkinin yaşananların güncel olmasından kaynaklandığını belirtti.

    Yönetmen, bir önceki filminde Amerikan askerlerini kurtarıcı olarak seyirilere sunmuştu. Bu filminde ise Amerikan askerlerinin konumu biraz farklı. Askerler, Irak'ta işgalci konumunda gösterilmekteler.

    Kitle imha silahlarını arayıp bulamayan Amerika ile de dalga geçen Benigni, slapstick komediye de yer verilen filmin amacını, seyircileri savaş'a karşı bilinçlendirmek ve savaşlar ile çözüleceği düşünülen şeylerin çözümsüzlüğe mahkum olduğunu vurgulamak olduğunu belirtti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top