Hesabım
    King Kong Risk Alıyor

    King Kong sinemalardan önce DVD olarak piyasada

    Universal Pictures, alışılmamış bir pazarlama yöntemi ile karşımızda. Yeni sezonda izleyicilerle buluşacak King Kong için Universal riske giriyor.

    Reuters'in haberine göre Universal Pictures, Peter Jackson'un yönetmenliğini yaptığı King Kong'un, sinemalarda gösterime girmeden set arkasının ve çeşitli kesilmiş sahnelerin bulunduğu DVD seti piyasaya çıkarmaya karar verdi.

    Stüdyonun sözcüsünün açıklamasına göre, bu tür bir pazarlama daha önce Universal gibi büyüklükteki başka bir stüdyo tarafından kullanılmadı.

    13 Aralık 2005 tarihinde satışa sunulacak olan 2 DVD set ve kitapçık ile, 14 Aralık 2005 tarihindeki gösterime girecek olan filme farklı bir şekilde pazarlama yapmak istenmekte.

    Bu iki taraflı bir oyunun parçası, bu tarz bir pazarlama stratejisi hem DVD satışlarını arttırmak için aynı zamanda filmin ihtiyacı olan gişe hasılatının artmasını sağlayacak yeni bir yöntem olarak görülmekte.

    Bazı çevrelere göre ise bu karar filmin gişesini kötü etkileyecek. Universal Pictures'in bu tavrına karşı korsan DVD film endüstrisi de, hemen dijital ortamlarda ve internet üzerinde filmin çeşitli sahnelerinin yayımına başlayacak ve internet kullanıcılarına bedavaya sunacak.

    Bakalım King Kong'un geleceği, Universal Pictures ve korsan film endüstrisi arasında nasıl bir savaşa sahne olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top