Hesabım
    Fırat Sayıcı ile Sosyal Medya ve Sinema Üzerine

    Sinema yazarı ve yapımcı kimliği ile tanıdığımız Fırat Sayıcı ile sosyal medyanın sinema sektöründeki önemini konuştuk..

    Seni kamera arkasında mutfaktaki kimliğin ve profesyonel sinema yazarı kimliğin ile tanıdık bu sektörde. Şimdi ise filmlerin dijital arenada tanıtılması sorumluluğunu üstlendiğini görüyoruz. Nasıl gelişti bu süreç?

    Fırat Sayıcı: Uzun yıllar TV kanallarında, programlarda yapımcı ve editör olarak çalıştım. Yazılı ve internet basınında sinema yazıları yazdım, röportajlar yaptım. Ancak geleneksel medyanın kısırdöngüsünden çıkar çıkmaz ortağım Mustafa Karakadıoğlu ile birlikte sosyal medya ve pr ağırlıklı bir ajans kurdum. Birçok eğitim kurumu ve özel sektörde sosyal medya üzerine eğitimler verdim. Şu an Selçuk Üni. Sinema-TV bölümünde doktora yapmaktayım. Muhtemelen tez konum da sinema-sosyal medya ilişkisi olacak. Bu doğrultuda ağırlıklı olarak sinema filmleri ve ünlülerle çalışmaya başladık. Son bir yılda yaptığımız film çalışması 10’u aştı. Bu bizi sevindiren bir rakam. Sektördeki insanların eski deneyimlerime güvenmeleri beni mutlu ediyor. Sinema yazarı olmamdan dolayı seyircinin isteklerini çok iyi biliyorum. Televizyonculuk geçmişimden dolayı da bir yapımcının basına filmi nasıl lanse etmesi gerektiğini de iyi biliyorum. Sosyal medya yönetimi/danışmanlığı yaparken bunlar bana fayda sağlıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top