Hesabım
    İstanbul Modern'de Tuzlu Su Film Programı!

    İstanbul Modern'de 14. İstanbul Bienali’nin bir parçası olarak bir film programı gerçekleştirilecek

    Modern sanatın yerli adresi İstanbul Modern'de “TUZLU SU: Düşünce Biçimleri Üzerine Bir Teori” başlıklı 14. İstanbul Bienali’nin bir parçası olarak bir film programı hazırlandı.

    Müge Turan (uzun metrajlı filmler), James Richards (sanatçı filmleri) ve bienal küratörü Carolyn Christov-Bakargiev tarafından hazırlanan bienal film programında tuzlu su, denizler, dalgalar, ekolojik değişimler ve akışkanlık kavramlarını irdeleyen uzun metraj filmler, su ve denizden esinlenen sanatçı filmleriyle eşleşecek. Ekolojik Kurgular, Denizler Altında, Hayatta Kal! ve Kıyıdakiler adlı dört farklı bölümden oluşan programın uzun metrajlı filmleri sessiz dönemden başlayarak belgesellere, gişe filmlerinden Avrupa ve Amerikan sinemasının klasiklerine uzanıyor.

    Film programında John Houston’ın, Herman Melville’in romanından uyarladığı sinema klasiği Moby Dick, Şilili yönetmen Patricio Guzmán’ın bu yılki Berlin Film Festivali’nde “En İyi Senaryo” dalına Gümüş Ayı ödülü kazandığı; suyun hafızasını kozmolojik ve politik bağlamlarda işleyen filmi Sedef DüğmeRoberto Rossellini ve Ingrid Bergman’ın ilk ortak filmi olan çarpıcı Stromboli, Hayao Miyazaki’nin küçük deniz kızı öyküsünü büyülü bir animasyona dönüştürdüğü Ponyo, 12 yaşındaki Maori kızı Paikea’nın kabilesinin lideri olma mücadelesini anlatan Yeni Zelanda filmi Balinanın Sırtında ve Tolga Karaçelik’in ilk gösterimini bu yılki Sundance Film Festivali'nde yarışmada gerçekleştiren, bir gemide mahsur kalan 6 kişinin hikayesini konu alan Sarmaşık yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top