Hesabım
    Ana Yurdu Alkış Yağmuruna Tutuldu!

    İlk uzun metrajlı filmi 'Ana Yurdu' ile Venedik Film Festivali'nde yarışan genç yönetmen Senem Tüzen büyük beğeni topladı!

    Venedik Film Festivali’nin Eleştirmenler Haftası bölümünde ‘Geleceğin Aslanı’ için yarışan genç yönetmen Senem Tüzen’in Ana Yurdu filmi festivalin iilgii odağı oldu.

    Tüzen'in ilk uzun metrajlı filmi olma özelliğini taşıyan yapımın seyircileri arasında ana yarışma jürisinde yer alan yönetmen Nuri Bilge Ceylan da yer aldı. Gösteriminin ardından dakikalarca alkışlanan filmin sonrasında yönetmen Senem Tüzen’in yanı sıra başrol oyuncuları Esra Bezen Bilgin ve Nihal Koldaş da izleyicilerin sorularını cevapladı. Ana Yurdu, romanını bitirmek için anneannesinden kalan köy evine giden Nesrin’le beklenmedik bir şekilde ziyaretine gelen annesi Halise’nin tansiyonu gitgide yükselen öyküsünü anlatıyor. 

    Cinecritica’dan Mariella Cruciani filme yaptığı eleştiride “Karmaşık ve cesur bir film, tabii ki Türk toplumunda kadının yeri temasını ele alıyor ama aynı zamanda da ana-kız ilişkisi konusunda bir psikoloji denemesi gibi de okunabilir. Yönetmen ‘Bu filmde duvarda duran iki kadın arasındaki mahremiyeti duvarda duran bir sinek gibi izlemek istiyordum’ demişti. Hedefine başarıyla ve alışılmamış bir derinlikle ulaşmış" cümlelerini kullandı. Quinlan’dan eleştirmen Massimiliano Schiavoni  ise “Alışılmış koşullardan yola çıkan Senem Tüzen bu filmiyle alışılmış neorealizmin sınırlarını beklenmedik şekilde yeni alanlara doğru zorluyor. Hoşgelmiş" diye yazdı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top