Hesabım
    Baskın'a Toronto'dan Yoğun Övgü!

    Toronto Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapan Can Evrenol'un ilk uzun metrajlı filmi eleştirmenler tarafından övgüyle karşılandı!

    Can Evrenol'un aynı adı taşıyan kendi kısa filminden yola çıkarak, genişletilmiş bir senaryo ile çektiği Baskın gösterimlerin devam ettiği Toronto Film  Festivali'nde, Gece Yarısı Çılgınlığı bölümünde ilk kez sinema seyircisi ve eleştirmenlerle buluştu. Variety'ye haber olan gösterim sonrası,  IFC Midnight firması filmin ABD haklarını satın aldığını açıkladı. 

    Ülkemizde heyecanla beklenen filmi, festivalde yerinde izleme şansını yakalayan Habertürk sinema eleştirmeni Kerem Akça ise film sonrası kaleme aldığı yazısında Baskın'a bol övgü yağdırdı. " 'Baskın' için Türkiye’nin “Hellraiser”ı demek çok yanlış olmaz. Bu konuda siyasi ve alegorik yollar açmak da ayrı mesele! Can Evrenol, “Küçük Kıyamet”ten bu yana en iyi yerli korku filmine imza atıyor." sözleriyle yazısına giriş yapan Akça, filmi derinlemesine inceledikten sonra yönetmenin tarzını Lucio Fulci, Rob Zombie, Clive Barker gibi sinema adamları ile yakınlaştırıyor ve ‘Türkler de korku filmi çekebilir’ yorumuyla uzun zamandır yerli sinemamızın özlemini duyduğu cümleyi Baskın için kuruyor. 

    Bir sinema blogu olan skonmovies.com ise gece yarısı gösterimi sonrası kaleme aldığı filmin finaline doğru şiddet dozunun iyice arttığını Hellraiser, Silent Hill ve [Rec] filmlerinin izinden giderek farklı ve grotestk bir delilik çizgisi izlediğini ifade ediyor. 

    Perri Nemiroff ise collider.com için kaleme aldığı eleştiri yazısında teknik açıdan filmi etkileyici bulduğunu, Evrenol'un seyirciyi yakalayan bir tarzı olduğu ifade ederken, öte yandan filmin salt gore türüne hizmet etmek için çekildiğini, anlatım yönünün görsellik kadar güçlü olmadığını belirtiyor. 

    Oyuncu kadrosunda Görkem KasalErgun KuyucuFatih DokgözMuharrem BayrakMehmet Cerrahoğlu ve Sabahattin Yakut'un yer aldığı yapım, ülkemizde 13 Kasım 2015'te vizyona girecek. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top