Hesabım
    Yabancı Dilde Oscar Adayları Belli Oluyor!

    Fransa'dan sonra İtalya ve İspanya'nın da Oscar aday adayları belli oldu.

    Türk yönetmen Deniz Gamze Ergüven imzalı Mustang filminin Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü için Fransa adına yarışacak olmasının açıklanmasının ardından diğer ülkelerden de açıklamalar gelmeye başladı. Türkiye'de geçen ve Türkçe dilinde olan yapımın Fransa adayı olması kafaları karıştırırken, diğer ülkelerin seçimleri de oldukça dikkat çekici.

    İspanya Oscar adayı olarak José Mari Goenaga ve Jon Garaño imzalı Flowers filmini seçti. San Sebastián Film Festivali'nde tam olarak 1 yıl önce gösterimi yapılan ancak ödülsüz eve dönen yapım bu yıl İspanya'nın adına Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü için yarışacak. "Kayıp ve acı hakkında vurucu bir dram filmi" olarak tanımlanan yapımın yönetmenleri daha önce imza attıkları yaşlı insanlar arasındaki lezbiyenliği işleyen For 80 Days filmleriyle isimlerinden söz ettirmişlerdi.

    İtalya ise Oscar rekabetine göndermek için Non essere cattivo filmini seçti. Claudio Caligari imzalı yapım 90'lı yılların Roma'sında geçiyor. Hedonist bir zaman dilimini işleyen yapım iki yakın arkadaş olan Vittorio ve Cesare'ın ilişkisine odaklanıyor. Kendini kurtarmak için arkadaşını terk eden Vittorio'nun hayatı filmin temel konusu olarak öne çıkıyor.

    İtalyan asıllı Alman yönetmen Giulio Ricciarrelli’nin Nazi rejimini konu alan dram türü yapımı Labyrinth of Lies ise Almanya'nın Oscar adayı gösterilen filmi oldu. Oscar ödülleri açısından Yabancı Dilde En İyi Film kategorisindeki en güçlü adaylardan biri olarak öne çıkan filmin başrollerini Alexander FehlingAndré Szymanski ve Johannes Krisch paylaşıyor. 1958 yılının savaş sonrası Frankfurt’unu işleyen yapım genç bir avukatın Auschwitz Kampında yaşanan savaş suçlarını işlemiş bir çok Alman’ın adının geçtiği belgelere ulaşmasını ve doğruları ortaya çıkarmak için vereceği mücadelenin hayatını tehdit eden bir boyuta ulaşmasını anlatıyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top