Hesabım
    Kalandar Soğuğu Tokyo Film Festivali’nde!

    Yönetmenliğini Mustafa Kara'nın yaptığı "Kalandar Soğuğu" isimli sinema filmi 28. Uluslararası Tokyo Film Festivali ana yarışma bölümüne seçildi.

    Sinema dünyasının en prestijli festivalleri arasında yer alan 28. Uluslararası Tokyo Film Festivali’nde bu sene Türk sinemasını “Kalandar Soğuğu” temsil edecek.  Dünya prömiyeri de Tokyo’da gerçekleşecek, yönetmenliğini Mustafa Kara’nın üstlendiği “Kalandar Soğuğu” festivalin ana bölümünde  çağdaş dünya sinemasından seçilen on beş filmle birlikte yarışacak.

    22-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin bu sene jüri başkanı, Türk seyircisinin çok iyi bildiği X-Men serilerinin  yönetmeni Bryan Singer. Jüride ise usta yönetmenler Tran Anh Hung, Bent Hamer ve Susanne Bier  var. 1985 yılından bu yana her yıl düzenlenen festivalin bugüne kadar dünya sinemasından seçkin konukları oldu; bilindiği gibi 1985 yılında yönetmen Ali Özgentürk’ün “At” adlı filmi teşvik ödülü almıştı.

    Filmde rüya ile gerçeğin iç içe geçtiği bir mekanda, Karadeniz’in bir dağ köyünde yaşayan Mehmet ve ailesinin hikayesi anlatılıyor. Yönetmen,  insanın ve doğanın derinliklerine inerek, oradaki esrarlı şiirsel ortaklığı  görünür kılmaya çalışıyor. Bazen ıssız doğanın ortasında yalnızlığın, yoksulluğun yakıcı atmosferine dokunuyor  bazen de nefis bir pastoral senfoni sunuyor seyirciye. Sıra dışı  ve  etkileyici olan ise, kameranın önündeki her şeyin “gerçek” olması : Mekanlar, insanlar, duygular…

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top