Hesabım
    Çocuklar için İnsan Hakları ve Sinema Projesi Denizli’de!

    “Çocuklar için İnsan Hakları ve Sinema Projesi” Denizli’deki çocuklara da ulaştı.

    Sivil Toplum Diyalogu Programı kapsamında yürütülen, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından fonlanan “Çocuklar için İnsan Hakları ve Sinema Projesi” Denizli’de çocuklarla bir araya geldi.

    Proje kapsamında 3-4-5 Ekim tarihlerinde Denizli’de Uluslararası Sanat Eğitimcileri Derneği’nde (USED) insan hakları ve sinema atölyesi yapıldı. 3 gün süren eğitimlerde katılımcı çocuklar, çocukların eğitim ve kültür ve sanat faaliyetlerine katılım hakkına atıfta bulunan 2 kısa film gerçekleştirdiler. Projenin Denizli ayağında oyuncu-yönetmen Derya Durmaz, Amerikalı yönetmen-akademisyen Theron Patterson eğitmenliğinde 14-18 yaş arası çocuklarla atölye çalışmaları yaptı. 

    14 aylık bir dönemde tamamlanması planlanan “Çocuklar için İnsan Hakları ve Sinema Projesi” kapsamında bugüne kadar Denizli dışında Van, Soma, Batman, Amsterdam, Dersim, Bitlis, Ordu, İstanbul ve Hatay’da hassas konumdaki çocuklarla insan hakları ve sinema atölyeleri gerçekleştirildi. Projenin bundan sonraki durakları Adana, Mersin, Erzurum, Düzce ve İzmir olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top