Hesabım
    Sansür Evlerimize Ulaştı

    Gallo'ya da geçiş yok

    Kültür Bakanlığı sinema perdesinde başlattığı sansür uygulamalarını evlerimize taşıyacak gibi görülüyor. Lukas Moodysson'un Yüreğimde Bir Delik filmine beyazperde vizesi vermeyen bakanlık şimdi de, Vincent Gallo'nun The Brown Bunny'sini de evlerimize sokmadı.

    Filmin dağıtımcısı olan Sony Pictures Home Entertainment Türkiye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Burcu Sarılar'dan gelen açıklamada, Kültür Bakanlığı'nın film müstehcen sahneler içerdiği gerekçesiyle bandrol izni vermediği belirtildi ve "Ancak bazı sahnelerin "çıkarılması" halinde, filmin satışının mümkün olacağını belirten yetkililer, yurt dışındaki fabrikalarda, yüzlerce ülke için milyonlarca adet üretilen DVD filmlerde, sadece Türkiye'ye özel üretim yapılmasını istiyorlar. Bu şekilde bir üretim de olamayacağından, Türk sinemaseverleri bazı filmleri satın alma şansına asla erişemeyecekler." sözleri yer aldı.

    Gallo'nun The Brown Bunny'si 2003 yılında Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye adayı olarak yarışmış, o dönem eleştirmenler arasında fikir ayrılıklarına yol açmıştı. Ancak Cannes'da ortalığı karıştıran Gallo aynı filmle Viyana'da FIPRESCI (Eleştirmenler Birliği) ödülüne layık görülmüştü.

    The Brown Bunny'i izleyen sansür kurulu ise kararı seyirciye bırakmadı. Filmin DVD'sinin yayınlanmasına, filmdeki bazı oral seks ve grup seks sahnelerinin çıkarılması şartıyla izin verildi.

    Kamuya açık olduğu gerekçesiyle sinemalarda başlatılan yasak uygulamaları şimdi evlerimizi de kapsıyor. Artık evimizde film seyredebilmek için de bakanlığa kulak vermemiz gerekiyor. Ancak bakanlık korsan satışlarla her yaşta izleyiciye ulaşabilen yapımlara ne zaman dur diyecek belli değil.

    Sanem Türk

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top