Hesabım
    Bu Fountain O Fountain Değil

    Beyazperde Aronofsky'e yetmedi<br /><br />

    Requiem For a Dream'le büyük çıkış yapan yönetmen Darren Aronofsky'nin The Fountain projesiyle ilgili gelişmeleri

    Başrollerini Rachel Weisz ve Hugh Jackman'ın paylaştıkları film, birbirinden farklı ancak birbiriyle bağlantılı üç hikayeden oluşuyor. Aşklarını kaybetmemek için yaşam pınarını arayan insanların hikayelerinden ilki antik Meksika'da, diğeri günümüzde, sonuncusu ise gelecekte geçiyor.

    Aronofsky'nin 2002 yılında çalışmalarına başladığı filmin bütçesi kısıntıya uğradığı için ünlü yönetmen anlatmak istediklerinin tamamını beyazperdede anlatamayacağına karar vermiş. Önümüzdeki yıl vizyona girecek olan filmin, 2002'de planlanandan çok daha düşük bütçeli bağımsız bir yapım olduğuna dikkati çeken yönetmen sinemada ister istemez kısıtlandığınızı dile getiriyor.

    ''Eğer bir film yapıyorsunuz üzerinizde çok büyük bir baskı olur çünkü attığınız her adım para anlamına geliyor. Bu yüzden pek çok noktada tıkanıp kalıyorsunuz. Ayrıca sinemanın kuralları var. Rachel Weisz ve Hugh Jackman'ı perdede çırılçıplak soyduğumuzu düşünün, bunu yapamam. Ama hikayeyi anlatabilmek için yapılmalması lazım. Çizgide çok daha serbestsiniz, kural yok'' diyor Aronofsky.

    ''The Fountain'ın çizgi romanı, filmin başı, sonu ya da devamı değil. Aynı temaya, aynı hikayeye, farklı, çok daha ayrıntılı bir bakış. Çizgi romanı okuduktan sonra filmi seyredenler ne anlatmak istediğimi çok daha iyi anlayacak''.

    ''Aslında çizgi roman benim 2002'de yapmayı planladığım film oldu''.

    The Fountain'ın çizgi romanının hikayesi de tabi ki Aronofsky tarafından yazıldı ve Kent Williams tarafından çizildi. Usta yönetmenin iki farklı bakış açısından iki The Fountain'ini de sabırsızlıkla bekleyeceğiz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top