Hesabım
    Malatya Film Festivali Başlıyor!

    Malatya Uluslararası Film Festivali bu yıl 6-12 Kasım tarihleri arasında seyircilerle buluşacak.

    Bu yıl 6-12 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 6. Malatya Uluslararası Film Festivali Dünya ve Türkiye sinemasının yeni örneklerinden, ödüllü filmlere, belgesellerden kısa filmlere, engelliler için sesli betimlemeli filmlerden çocuk filmlerine, yönetmen ve oyuncuların katılımıyla film sonrası söyleşilerden sergi ve atölyelere bir hafta boyunca Malatya’da sanat rüzgarları estirecek.

    Sinemaseverlere, son iki yılın en yeni filmlerinden, dünya festivallerinde ödüller kazanmış ve seyirciler tarafından büyük beğeni alan filmlere, usta yönetmenlerin son filmlerinden, genç yeteneklerin ilk filmlerine kadar geniş bir yelpazede seçkiler sunacak olan festival 40’a yakın ülkeden 140’a yakın filmi seyircilerle buluşturacak. Film seçkisinin yanı sıra festival kapsamında ücretsiz olarak söyleşiler, imza günleri, atölye çalışmaları ve sinema dersleri düzenlenecek. Ayrıca bu yıl festivalin verdiği Onur Ödülleri’ni bu yıl Perihan Savaş ve Serdar Gökhan alacak. Festivalin Yabancı Onur Ödülü'nü ise Gürcü sinemasının usta yönetmeni Eldar Shengelaia alacak.

    Festival filmleri, bu yıl, Malatya Park AVM içerisinde Avşar Sinemalarında, Malatya merkezde bulunan Yeşil Sinemaları, DoubleTree By Hilton Malatya Oteli ve İnönü Üniversitesi gösterim salonlarında izleyicilerle buluşacak. Bilet fiyatları ise Avşar ve Yeşil sinemalarındaki tüm gösterimlerde öğrenci 2 TL, tam 3 TL iken 11.00 seansında gösterilecek olan Çocuk Filmleri; Double Tree Hilton’da engelliler için yapılan gösterimler, belgesel ve kısa filmler; İnönü Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan kısa film ve belgesel gösterimleri; ayrıca 8.000’e yakın Suriye vatandaşının bulunduğu konteyner kentte yapılacak olan tüm gösterimler ücretsiz olacak.

    Malatya Film Festivali bu yıl sosyal medya hesapları ile Festival filmlerini, etkinlikleri, program bilgilerini anlık olarak izleyicilere ulaştırıyor. Sinemaseverler, festival filmlerinin bilgilerine, film sonrası söyleşilere ve etkinliklere ilişkin tüm bilgileri anında öğrenebilecek, düzenlenen yarışmalarda, festival kitaplarının yanı sıra, film biletleri kazanacak. #MUFF2015 etiketini kullanarak festivalle ilgili tüm görüşlerini ve fotoğrafları birbirleriyle paylaşabilecek. Sinemaseverler ayrıca Periscope uygulaması ile pek çok etkinliği canlı olarak takip edebilecek. 

    Açılış töreni 6 Kasım Cuma akşamı, DoubleTree By Hilton Malatya Oteli’nde gerçekleştirilecek olan Malatya Film Festivali’nin ödül Töreni ise 12 Kasım Perşembe akşamı, DoubleTree By Hilton Malatya Oteli’nde gerçekleştirilecek. Gecede, Ulusal ve Uluslararası Uzun Film Yarışması ile Kısa Film Yarışması’nda ödül kazananlara ödülleri takdim edilecek. Yarışma kategorileri ve dereceye giren filmlere Kristal Kayısı Ödülü’nün yanı sıra verilecek para ödülleri şöyle:

    Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması

    En İyi Film                                                     75.000 TL

    En İyi Yönetmen                                           15.000 TL      

    En İyi Kadın Oyuncu                                     10.000 TL      

    En İyi Erkek Oyuncu                                     10.000 TL

    En İyi Senaryo Ödülü                                    10.000 TL

    Fahri Kayahan En İyi Müzik Ödülü                10.000 TL      

    Kemal Sunal Halk Ödülü (En İyi Film)          Kristal Kayısı Ödülü   

    SİYAD Ödülü (En İyi Ulusal Film)                  Plaket 

    Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması 

    En İyi Film                                                      12.000 $

    Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması

    En İyi Film                                                      7.500 TL

    Festival hakkında detaylı bilgi için tıklayın!

    6. Malatya Film Festivali'ne dair tüm gelişmeler için Beyazperde.com'u takip etmeye devam edin!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top