Hesabım
    Sivas'ta 500 Köpek Kavgası Var!

    Sivas'ın ses efektleri için 500 köpek kavgasının sesleri kaydedildi.

    88. Akademi Ödülleri'nde Türkiye'nin Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü için yarışacak olan filmi Sivas'ın yönetmeni filmle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

    Los Angeles'ın Landmark Salonu'nda TheWrap Gösterimleri kapsamında beyazperdede gösterilen filmin ardından siteye röportaj veren film ekibinden yönetmen Kaan Müjdeci filmin ses efektleri için 500 köpek kavgasını gözlemlediğini açıkladı. Filmin ses efektleri için farklı boy ve kilolardaki köpeklerin kavga esnasında çıkardıkları sesleri kaydettiğini söyleyen yönetmen filmdeki kavga sahnelerinde de köpeklerin gerçekten birbirlerine saldırmadıklarını, kan gibi görünecek olan makyajlar sonucu şiddetli bir kavga gerçekleşmiş gibi yansıttıklarını söyledi. "Bazı izleyiciler filmin gerçekliğini yansıtabilmek için gösterilen şiddet sahnelerinden rahatsızlık duyabilir. Ancak sahnelerin akla yakın olması önemli. Bu sahneler tıpkı bir gösteri gibi tasarlandı ve canlandırıldı" dedi. 

    Film için 2 yıl boyunca yasadışı köpek kavgası kültürünü araştırdığını belirten yönetmen ilk filmi Sivas için kavga köpekleri ve sahiplerinin psikolojileri ile ilgili çalışmalar yaptığını söyleyerek, "Bu köpekleri birbirinden farklı kılan şey kavgadaki yaklaşımları. Biri boğaza saldırırken bir diğeri ayaklara saldırıyor. Eğer filmde 100 kiloluk bir köpeğin havlamasını duyarsanız baktığınızda 100 kiloluk bir kavga köpeği göreceğinize ikna olursunuz" diye konuştu. 

    Filmin Bisato d’Oro Jüri Ödüllü genç başrolü Doğan İzci ise filmin çekimleri başlamadan 3 gün önce filmden ayrılmaya çalıştığını belirterek, "Bunu yapabileceğimi düşünmedim" dedi. 

    31 Ekim 2014'te seyircileriyle buluşan yerli dram yapımı festivallerdeki yolculuğunu sürdürüyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top