Hesabım
    Gezici Festival 21. Yolculuğuna Başladı!

    Gezici Festival, dün izleyici ile buluşmaya başladı.

    Ankara Sinema Derneği’nin T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla düzenlenen Gezici Festival, 21. yolculuğuna dün itibariyle başladı. İzleyici tarafından büyük ilgiyle karşılanan festivalde 10 gösterimin biletleri şimdiden tükendi. Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gösterimi yapılacak Sarmaşık, Kralın Yeni Giysileri, Amerikan Rüyasına Ağıt, Annemle Geçen Yaz, Gençlik, Olağanüstü Öyküler, Varyete, Bulantı ve Abluka filmlerinin biletlerinin tamamı satıldı.

    21. yılında Güvencesiz Hayatlar temasıyla yola çıkan Gezici Festival, 2 Aralık’a kadar Ankaralı seyirciyle Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde bir araya gelecek. Başkentli sinemaseverler festival boyunca Dünya Sineması bölümünde farklı ülkelerden en yeni ve çarpıcı filmleri izleme imkanı bulacak. Festival, Türkiye 2015 Bölümü kapsamında film ekipleriyle seyirciyi bir araya getirmeye devam edecek.

    Festivalin bu yılki sanatçı konuğu ise Işıl Eğrikavuk olacak. İhtilaf Sanatı adlı bölümde, sanatçının sahte-belgesel formuna yakın beş işine yer verilecek. Sanatçı ayrıca, Gezici Festival ve SALT Ulus işbirliğiyle 28 Kasım ve 5 Aralık tarihlerinde, Ankaralı katılımcılarla iki ayrı performans gerçekleştirecek. Kısa İyidir ve Çocuk Filmleri bölümleri, her yıl olduğu gibi bu festivalde de yerini alacak. Dünyanın çeşitli ülkelerinden festivale başvuran filmler arasından seçilen kısa filmler, izleyicileri farklı ülkelerin yenilikçi sinemasıyla tanıştıracak. Yıllardır minik seyircileri için film gösterimleri düzenleyen Gezici Festival, bu yılki çocuk filmleriniNorveç’ten seçti. Kısa İyidir ve Çocuk Filmleri gösterimleri her yıl olduğu gibi ücretsiz gerçekleşecek. Festival kapsamında bu yıl çocukları bir de Canlandırma Atölyesi bekliyor olacak. Avusturya Büyükelçiliği’nin katkılarıyla Roland Schütz’ün düzenleyeceği atölyede, katılımcı çocuklar ilk filmlerini üretecek.

    Gezici Festival, 2 Aralık’a kadar Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşecek başkent gösterimlerinin ardından, 4-7 Aralık tarihleri arasında Nilüfer Belediyesi’nin katkılarıyla Bursa’da Sanat Mahal’e konuk olacak ve yolculuğunu 9 - 10 Aralık’ta Kastamonu Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğu’nun katkılarıyla Kastamonu’da, Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonu’nda tamamlayacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top