Hesabım
    “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil”den İki Ayrı Porgram!

    Pera Film “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil” sergisi kapsamında müzik videosu üzerine iki farklı program sunuyor!

    Pera Müzesi’nin 25 Kasım 2015 – 7 Şubat 2016 tarihleri arasında düzenlediği “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ve Pop Müzik İlişkisi” sergisi kapsamında Pera Film iki farklı program ile müzik videosunu sanatsal ve tarihsel açılardan irdeliyor.

    16 Aralık 2015 – 20 Ocak 2016 müzik videosunu farklı bir bakışla ele alan, video sanatına ve müzisyenlerin sanatçı işbirliğiyle yarattığı müzik videolarına eğilen programlar “Bu Bir Müzik Videosu Değil” ve “Video Killed the Radio Star” olacak. “Bu Bir Müzik Videosu Değil” programı, sergide yer alan video enstalasyonları ve kayıt endüstrisiyle bağlantılı müzik videolarını farklı bir bakışla ele almak amacıyla 1980’lerden itibaren müzik videosunun estetiğini kendine mal eden ve yapısını söken çağdaş sanatçıların video eserlerinden oluşuyor. 

    “Video Killed the Radio Star” programı başlığını 1980’de MTV’nin yayınladığı ilk müzik videosundan (The Buggles) alıyor. Altı bölümden oluşan programda, 60’lardan bugünesanatçılar tarafından yönetilen müzik videolarıMTV öncesi dönemMTV dönemi ve müzik videosunun altın çağı (1981-84), 80’lerin başından 90’lara kadar cinsel kimlik meselesine odaklanan videolar, auteur yönetmenlerin videoları ve son dönemin ses getiren müzik videoları yer alıyor. The Beatles’dan Pink Floyd’a, Peter Gabriel’dan David Bowie’ye, Lady Gaga ve Beyonce’dan Kylie Minogue’a rock ve pop müziğin parlak isimlerinin yaratıcı müzik videolarına yer veriliyor.

    Bu program kapsamındaki Pera Film gösterimleri sergi bileti ile ücretsiz olarak izlenebilir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top