Hesabım
    ABD Box Office Lideri Bu Hafta da Değişmedi!

    ABD box office verileri açıklandı.

    ABD box office yeni yılın 2. haftasına girmiş de olsa, listenin en tepesinde hala 2015 rüzgarları esmeye devam ediyor. 3 haftadır zirveden düşmeyen  Star Wars: Güç Uyanıyor bu hafta da yerini korudu. Bilim kurgu ve fantazyayı harmanlayan ünlü serinin son halkası bu hafta da kendisini takip eden filme büyük bir fark atarak ilk sıraya yerleşti.

    Listenin bu haftaki galibi de çok uzak bir galaksinin fantastik maceralarını anlatan fenomen serinin 7. devam halkası Star Wars: Güç Uyanıyor oldu. Yönetmen koltuğunda bilim kurgu yapımlarının başarılı ismi JJ Abrams'ın oturduğu film vizyondaki 4. haftasında 41,6 milyon dolar gişe yaptı. 200 milyon dolar bütçesini daha ilk haftasında geçmeyi başaran film bu hafta itibariyle bütçesini dörde katlamış durumda. Listenin 2. sırasını ise vizyondaki 3. haftasını kutlayan western dramı Diriliş aldı. Leonardo Dicaprio'ya En İyi Erkek Oyuncu dalında Altın Küre ödülü kazandıran film haftasonunda 38 milyon dolar elde etti. Listenin 3. sırasında ise komedi yapımı Babalar Savaşıyor yer aldı. Başrollerini Will Ferrell ve Mark Wahlberg'ün üstlendiği aile komedisi 15 milyon dolar ile geçtiğimiz haftaya göre bir sıra geriledi.

    Listeye 4. sıradan giren taze yapım The Forest ise başarılı bir çıkış yaptı. Natalie Dormer başrollü korku yapımı ilk haftasında 13 milyon dolarlık bir gişe hasılatına ulaştı. Listenin 5. filmi ise Amerikan yapımı komedi Sisters oldu. Vizyondaki 4. haftasını kutlayan 30 milyon dolar bütçeli komedi yapımı bu hafta da 7,1 milyon dolar gişe yaptı. Amy Poehler ve Tina Fey başrollü kızkardeş komedisini ise usta yönetmen Quentin Tarantino'nun senaryosu internete sızdığı için rafa kaldırılan, ardından tekrar prodüksiyonuna başlanan olaylı filmi The Hateful Eight takip etti. Western türü yapım vizyondaki 3. haftasında 6,3 milyon dolar gişe elde etti. Böylece bütçesini aşabilmesi için yalnızca 3 milyon dolara ihtiyacı kaldı. Christian BaleSteve CarellRyan Gosling ve Brad Pitt başrollü ekonomi komedisi Büyük Açık ise bu hafta 6,3 milyon dolarlık gişe yaptı. Hollywood'un dört atlısını bir araya getiren film vizyondaki 5. haftasında geçtiğimiz haftaki yerini korumayı başardı.

    Eğlenceli animasyon Alvin ve Sincaplar: Yol Macerası 5,5 milyon dolarlık haftasonu hasılatı ile listenin 8. sırasında yer aldı. Eğlenceli yapımın ardından gelen film ise Jennifer Lawrence başrollü dram komedi yapımı Joy oldu. Miracle Mop'un mucidi Joy Mangano'nun hikayesini anlatan biyografik yapım vizyondaki 3. haftasında 4,5 milyon dolar elde etti. Vizyondaki 3. haftasını kutlayan spor draması Concussion ise 3,1 milyon dolar ile son sırada yer aldı.

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top