Hesabım
    Yitik Kuşlar Ekim'de Geliyor!

    Yerli dram yapımı için bekleyiş sürüyor.

    Yapımcılığını Kara Kedi Film’in, yönetmenliğini ve senaristliğini ise Aren Perdeci ve Ela Alyamaç’ın üstlendiği Yitik Kuşlar Ekim ayında seyircileriyle buluşacak.

    Başrollerini Heros AgopyanDila Uluca ve Takuhi Bahar'ın üstlendiği tarihi dram filmi 1915 yılında bir Ermeni köyünü temel alıyor. Varlıklı bir ailede büyüyen iki kardeş olan Maryam ile Bedo zamanlarının çoğunu herkesten gizledikleri güvercinlikte oynayarak geçirirlerken bir sabah ormanda dolaşıp köye döndüklerinde kimseyi bulamadıkları gibi, köylerinde de kimse kalmamıştır. İki kardeşi ailelerini bulmaya çalıştıkları zorlu bir macera beklemektedir.

    Ermeni tehcirini anlatan, Türkiye’de çekilmiş ilk uzun metrajlı film olma özelliğini taşıyan dram yapımı için başroller deneme çekimlerinde 520 çocuğun arasından seçilirken, beş senelik bir çalışma sonucu çekilen filmin 1000 parçaya yakın kostümü de özel olarak dikildi. Filmde kullanılan 100 çift ayakkabı ve 200 çift çarık Antep’te yapıldı. Senaryo gereği yaz ayı ve kış aylarında ayrı bölümler halinde çekilen filmde gözüken köy meydanı ve köy kahvesi dönem fotoğraflarından yararlanırarak açık alan platosunda birebir olarak inşaa edildi. 30 günde çekimleri tamamlanan filmin tarihi danışmanlığını Berlin’den Vahe Tachjian ve İstanbul’dan Yetvart Tomasyan üstlendiler.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top