Hesabım
    Robert Mapplethorpe'un Hayatı Film Oluyor!

    Ondi Timoner imzalı biyografik yapımında başroldeki kadro belli oldu!

    1989’da kaybettiğimiz efsanevi sanatçı ve fotoğrafçı Robert Mapplethorpe’un hayatı bu kez bir filme konu oluyor. Yönetmen koltuğunda Dig ve We Live In Public'ten hatırlayabileceğimiz Ondi Timoner'in oturduğu yapımda başrolleri üstlenecek isimler de belli oldu.

    Deadline'ın haberine göre eski Doctor Who doktoru Matt Smith'in ünlü fotoğrafçıyı canlandıracağı yapımda, Mapplethorpe deyince adeta bir elmanın iki yarısı gibi akla gelen Patti Smith'i ise Girls dizisinden hatırlayacağımız Zosia Mamet canlandıracak. İsmi şimdilik Mapplethorpe olarak görünen film, Robert Mapplethorpe’un bugün bile olay yaratan fotoğraflarını ve provokatif hayatını işleyecek. 80'lerin sonu ve 90'ların başında etkin olan ve dönemin tartışmalı fotoğrafçılarından Robert Mapplethorpe’un hayatını anlatacak olan yönetmen, "Bu senaryoyu geliştirmek ve vizyonlu sanatçılar Robert Mapplethorpe ve Patti Smith'in zengin ve katmanlı rollerini canlandırabilecek yetenek arayışından sonra Matt Smith ve Zosia Mamet'i bulduğum için çok mutluyum. Onlar bu zamansız, ilham verici hikayeye silinmeyecek tutku, öz insanlık ve özgünlük getirecek" diye konuştu.

    1967'den 1974'e dek birlikte yaşayan Patti Smith ve Robert Mapplethorpe ayrılıklarının ardından da yakın arkadaş olarak kaldılar. Mapplethorpe fotoğraflarında cinsiyetçilik, homofobi ve ırkçılık gibi tabuları yıkmaya çalışan ve yapıtlarıyla Amerikan halkı ve entelektüel kesimi üzerinde büyük etki yaratmış bir isimdi. Mapplethorpe, 1989 yılının 9 Mart sabahı, Boston, Massachusetts hastanesinde AIDS sonucu 42 yaşında hayatını kaybetmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top