Hesabım
    Barış Manço Gidişinin 17. Yılında da Unutulmadı!

    Barış Manço ölümünün 17. yıldönümünde sevenleri tarafından anıldı.

    Birgün.net

    Ülkemizin unutulmazları arasındaki yerini çoktan alan yerli sanatçı Barış Manço, ölümünün 17. yılı dolayısıyla kendi adını taşıyan vapurla düzenlenen özel seferle anıldı.

    Birgün'de yer alan habere göre Barış Manço'nun fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde "Barış Manço'ya gidiyoruz" yazılı afiş asılan vapurda, sanatçının eşi Lale Manço, oğulları Doğukan ve Batıkan Manço ile hayranları bir araya geldi. Doğukan Manço, sanatçının unutulmayan şarkılarını hayranları için seslendirdi. Efsane sanatçının eşi Lale Manço etkinliğe insanların her sene geldiğini belirterek "Bu insanlar senelerdir geliyorlar. Burada büyüyen bir nesil oldu. Çocuk geldiler, şimdi delikanlılar, genç kızlar. Kimisinin çocukları oldu, çocuklarıyla gelmeye başladılar. Bu barışın büyüyen, gelişen öz ailesi. Sevgilerine sahip çıkan insan bunlar" dedi.” diye konuşurken, Doğukan Manço ise “Bir kere çok gururluyuz çünkü baktığınız zaman 3 yaşında çocuğunu kucaklayan, Barış Manço’yla yetişmiş bir nesil var burada. Kendi zamanının değerini kendi çocuğuna taşımış. Bizler de bunu görmenin gururunu yaşıyoruz. Baktığınız zaman çok sanatçıya nasip olan bir şey değil. Çünkü Barış Manço sadece bir sanatçı değil. İnsanların ailesinin bir parçası. Bizim gittikçe büyüyen bir ailemiz var. Dileriz bu bir ömür boyu devam eder. Aile olarak çok mutlu ve gururluyuz" diye konuştu. Etkinliği her sene gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirten Batıkan Manço da “Barış Manço'nun bunu hak ettiğini hissediyoruz, sevenleriyle bunu paylaşmak istiyoruz” dedi.

    Vapur seferi, babasının şarkılarını çalan Doğukan Manço'nun DJ performansıyla devam etti. Lale Manço ve Batıkan Manço da şarkılara eşlik etti. Barış Manço vapuru Kadıköy'den sonra Kabataş İskelesi'ne, ardından da Kanlıca İskelesi'ne uğradı. Barış Manço hayranı yüzlerce yurttaş, ailesiyle birlikte Kanlıca Mezarlığı'na yürüdü. Ayrıca, rahmetli sanatçının müzesinin 1 Şubat’a kadar gece 12’ye kadar sevenleri tarafından ziyaret edilebileceği öğrenildi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top