Hesabım
    !f İstanbul Film Festivali'nde 25 Şubat Programı!

    !f İstanbul'da 8. gün!

    Beyazperde.com'un İnternet Sponsoru olduğu 15. !f İstanbul Film Festivali'nde bugün neler var?

    KISACILAR BURAYA

    Geçtiğimiz yıl başlayan !f İstanbul ve YAPIMLAB birlikteliği, dünyada hızlı bir biçimde değişen film üretim stratejilerini genç sinemacılarla paylaşmayı hedefleyen, kısacılara ve kısa film tutkunlarına yönelik bir çalışma. Başvuran projeler arasından atölyeye katılmaya hak kazanan sekiz proje, bir gün boyunca sürecek ve konuya ilgi duyan izleyicilere de açık olacak Yaratıcı Yapım Atölyesi & Pitching Platformu’nda belirlenen Ana Jüri’ye projelerini sunacak ve katılımcılardan biri 5 bin TL değerindeki YAPIMLAB Ödülü’nün sahibi olacak. Diğer yedi proje ise prodüksiyon aşamalarında YAPIMLAB tarafından takibe alınacak. YAPIMLAB @ !f: Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi & Pitching Platformu, saat 10:00’da SALT Galata’da.

    SAVAŞLA DEĞİŞEN HAYATLAR

    “The Liberace of Baghdad”, “Japan: A Story of Love and Hate”filmleriyle tanıdığımız Sean McAllister’in Suriye’den mecburen başka ülkelere taşınan bir ailenin yaşadıklarını sıradışı bir samimiyetle anlattığı, Sheffield Jüri Ödülü kazanan belgeseli A Syrian Love Story/Suriyeli Aşk Hikâyesi, saat 11:00’de Cinemaximum Nişantaşı City’s Salon 7’de. Gösterime filmin yönetmeni de katılacak ve soruları cevaplandıracak.

    KÖRLÜĞÜN İÇSEL DÜNYASINDA

    80’ler başında görme yetisini kaybeden yazar ve dilbilimci John Hull’un üç yıl boyunca kaydettiği ses günlüklerinden uyarlanan ve bu sesleri oyunculara okutarak kurmacanın kurallarıyla oynayan, Pete Middleton ve James Spinney’nin ödüllü kısa filmlerini uzuna çevirerek bu yılın en büyük hazinelerinden birine imza attıkları Notes on Blindness/Körlük Üzerine Notlar, saat 16:00’da Cinemaximum Nişantaşı City’s Salon 7’de.

    PARANOYAK, GİZEMLİ VE ÇEKİCİ BİR RESSAM

    Chad Gracia’nın Sundance’in Dünya Bölümü’nde En İyi Belgesel seçilen, Uluslararası Belgeselciler Birliği tarafından da görüntü yönetimindeki başarısıyla ödüllendirilen filmi The Russian Woodpecker/Rus Ağaçkakanı, saat 16:00’da Cinemaximum Nişantaşı City’s Salon 3’te. Gösterime belgeselin ana katılımcısı sanatçı Fedor Aleksandroviç de katılacak ve soruları cevaplandıracak.

    GERÇEK HAYATTAN BİR MASAL

    Gündüzleri bakıcılık yapan geceleri de Princess Shaw’a dönüşen Samantha Montgomery’nin Youtube’da bir müzik kariyeri inşa edişini anlatan Thru You Princess/Sayende Prenses, saat 19:00’da Cinemaximum Nişantaşı City’s Salon 3’te.

    BİR KOMEDYENİN DÖNÜŞÜMÜ

    İngiliz komedyen, aktör, radyo ve televizyon sunucusu, şarkıcı, köşe yazarı, yazar, kısacası her şey olan ve elbette, hayranları kadar nefret edenleri de eksik olmayan Russell Brand’in uyuşturucu bağımlılığı, narsistliği ve Hollywood star’lığından geçen yolculuğunu ve beklenmedik bir şekilde ateşli bir devrimci olarak yeniden doğuşuna tanıklık edeceğimiz Brand: A Second Coming/Brand: Diriliş, saat 19:00’da Cinemaximum Kanyon Salon 9’da.

    ÇETREFİL BİR AŞK DÖRTGENİ

    2000’lerin en tartışmalı filmlerinden “Melissa P.” ve kısa sürede modern klasikler arasında yerini alan “I am Love/Benim Adım Aşk” ile tanıdığımız İtalyan yönetmen Luca Guadagnino’nun Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Matthias Schoenaerts ve Dakota Johnson gibi etkileyici bir kadroyu buluşturduğu, Variety’nin “Sinsi, muzip ve tahmin edilemez bir gerilim” sözleriyle merakımızı kamçıladığı son filmi A Bigger Splash/Sen Benimsin, saat 21:30’da Cinemaximum Kanyon Salon 9’da.

    Festivalin bugünkü detaylı takvimi ifistanbul.com'da!

    Festivali Beyazperde.com'un Canlı Periscope yayınlarından takip etmeye devam edin!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top